• Categories
 • “Guíxols des del carrer” va presentar el seu codi ètic de cara a les eleccions

  22/02/2015

  La participació ciutadana en les propostes del grup, el seu seguiment i la rendició de comptes van ser les qüestions principals que l’assemblea de Guíxols des del carrer de divendres vespre va destacar com a fonamentals perquè el seu codi ètic tingui vigència i valor.
  Jordi Lloveras, en nom del grup, va dibuixar els trets principals del codi, molt en la línia de Guanyem Barcelona En Comú, però modificat en certs aspectes per ajustar-lo a la dimensió d’una ciutat de 22.000 habitants.
  El Codi estableix tres eixos principals, que es volen aplicar tant pel que fa a les mecàniques de treball del grup com a la tasca municipal. La primera, la participació democràtica i la rendició de comptes, obligant els representants a defensar les polítiques establertes en assemblea i a la transparència en ingressos i béns patrimonials, així com la possibilitat de revocació de càrrecs i el manteniment periòdic de contactes informatius i presa de decisions amb la ciutadania.
  El segon eix, basat en la transparència en el finançament i gestió de despeses del grup, al marge dels bancs, limitació de despeses de campanya i utilització del micromecenatge, transparència i informació assequible per a tots els contractes de persones o serveis fetes amb diners municipals.
  El darrer punt és la supressió de privilegis als polítics i mesures contra la corrupció, evitant la duplicació de càrrecs i l’acceptació de regals o privilegis, l’ establiment d’una retribució màxima de tres vegades el salari mínim per a càrrecs amb dedicació plena amb inclusió de dietes, complements i altres prestacions i un salari màxim de 600 euros per a la resta de regidors, amb una limitació de mandats a dues legislatures.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies