• Categories
 • ERC vol un nou país i una nova ciutat educadora

  05/03/2015

  Des d’Esquerra Republicana de Catalunya entenen l’educació com “la xarxa d’agents públics i privats, associatius, formals i informals que de manera conjunta transformen l’entorn local i global i, per tant, l’educació no és només ensenyament i no correspon només a la família, és un treball compartit entre família, escola i entorn creant així una ciutat educadora”.

  És per això que la formació republicana creu que “des dels ajuntaments hem de participar i col•laborar en tots els aspectes educatius dels quals disposem de competències i facilitar la tasca del personal docent, no docent, alumnes i usuaris, començant pels edificis municipals en els quals estan les nostres escoles, que han de disposar d’instal•lacions de qualitat i òptimes pel desenvolupament de les tasques formatives, prioritzant les inversions a les escoles treballant de manera conjunta amb el consell escolar per reclamar inversions a la Generalitat”.

  D’altra banda, els republicans creuen que l’administració local ha d’assumir el lideratge polític per a la promoció del treball educatiu dels diferents agents que intervenen al municipi. Això vol dir que “l’escola no ha de ser l’únic espai educatiu i cal desenvolupar projectes comunitaris amb famílies, al barri, associacions de veïns, a l’esport, i a l’espai públic que permetin un treball educatiu d’entorn”. En aquest sentit, destaquen la feina de les AMPA.

  “L’educació és important a tots els nivells i a totes les edats, per tant és fonamental impulsar i millorar els nivells educatius i formatius a tots els nivells, des de cursos TIC, idiomes i altres per arribar al màxim nombre de població. També s’ha de garantir l’educació de 0 a 3 anys i fer-la accessible a tothom”, diu la nota de premsa d’ERC.

  “L’educació és un dels fonaments bàsics de la nostra societat, i per tant és cosa de totes i tots el seu funcionament efectiu i democràtic”, acaben dient.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies