• Categories
 • “Guíxols des del carrer” impulsa els pressupostos participatius

  13/03/2015

  En la darrera assemblea ciutadana celebrada ahir dijous, la plataforma “Guíxols des del carrer”, que vol participar a les properes eleccions municipals, va posar en comú la seva intenció d’impulsar pressupostos participatius.
  L’economista i professor Joan Bou, que té l’experiència personal de dues legislatures amb aquesta fórmula de democràcia participativa a Santa. Cristina d’Aro, i que ha estudiat aquests processos en ciutats de tot el món, va explicar les condicions que s’han de donar perquè el protagonisme el tingui la ciutadania. “La primera -va dir- es que l’objectiu bàsic sigui millorar les condicions de vida de la gent i, sobretot, dels més desprotegits”. La forma de portar el procés, segons Bou, pot desvirtuar l’objectiu principal si no es fa amb un reglament consensuat pel veïnatge i si el resultat dels acords presos no és vinculant. Per la presa de decisions és condició indispensable tenir una bona informació prèvia sobre què s’ha de decidir i que hi hagi els espais de debat necessaris abans de la votació final o abans que l’assemblea veïnal prengui les decisions.
  Aquesta democràcia directa, en què compta només el vot dels participants, es pot combinar amb l’elecció de persones delegades per l’assemblea que defensin els seus acords en instàncies on no és possible la participació de tothom.
  Per impulsar tot aquest procés cal que l’Administració municipal es posi al seu servei amb la participació dels regidors – també de la oposició- i dels tècnics de l’ajuntament.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies