• Categories
 • Història d’un somni

  28/03/2015

  Per encetar aquesta tribuna m’agradaria escriure sobre la iniciativa que tres noietes i un vailet de Sant Feliu de Guíxols van decidir portar a terme cap allà l’any 1999.
  Aquests quatre amics havien après a ballar sardanes junts i, plegats, anaven a trobades, aplecs i audicions. Entre anades i vingudes,van pensar que potser podrien fer una revista dedicada a aquest món i que es diria Sardana.
  La primera revista que varen editar era escrita a mà. Hi havia una entrevista a un dels pares de la colla, la lletra d’una sardana, explicaven quatre acudits i proposaven unes endevinalles. La van vendre per 50 de les antigues pessetes als seus familiars i, amb aquests diners, pretenien finançar properes edicions.
  A partir d’aleshores, la revista, mostrada amb orgull per la família a amics i coneguts, va anar agafant volada. Van començar a entrevistar monitors i músics de cobla, publicaren biografies de compositors insignes, lletres de sardanes i, fins i tot, es van atrevir a inserir-hi una editorial des d’on explicaven què pensaven del món sardanístic.
  Sense que se n’adonessin, la revista va anar creixent, van aconseguir comptar amb un notable grup de subscriptors fidels i, com a colofó del seu èxit, van ser convidats a l’espai Nídia de TV3 i, fins hi tot, els dedicaren, l’any 2001,una columna d’opinió al diari Avui.
  Avui en dia,la revista dorm el son dels justos. Els estudis i els diferents camins per on els va anar portant la vida varen dictaminar la fi d’aquest somni. Però res podrà amagar que, des de l’any 1999 fins al 2003, a Sant Feliu de Guíxols existí una revista anomenada Sardana que es va tirar endavant gràcies a quatre amics entusiastes i agosarats.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies