• Categories
 • L’alcalde anuncia que hi haurà pàrquing soterrat al Passeig i “Guíxols des del Carrer” s’hi oposa

  01/04/2015

  L’equip de govern, com hem explicat, va fer el balanç d’aquest mandat, en què van destacar les actuacions que ha dut a terme. Menció a part mereix el comentari de Joan Alfons Albó referent al projecte d’aparcament soterrat al passeig dels Guíxols. El batlle va dir que el projecte avança seriosament i que recentment han rebut l’informe de viabilitat econòmica que avala el projecte. Albó va afirmar que mai abans s’havia avançat tant en aquest tema i, amb la proximitat de les eleccions, va negar que fos cap promesa electoralista, que fa dos anys i mig que hi treballen i que si és possible, convocaran el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió de l’aparcament abans de les municipals.

  L’Ajuntament disposa d’un avantprojecte d’aparcament de 400 places soterrades a la zona entre el passeig dels Guíxols, l’inici de la carretera de Palamós i la zona blava dels Jardins Juli Garreta.

  A la superfície, la intenció és ampliar el passeig i els Jardins Juli Garreta. El govern, per fer més atractiu el contracte, inclou en el concurs tant l’execució de l’obra com la gestió d’aquest aparcament, el del Mercat i de la zona blava del municipi. Albó va afegir que l’Ajuntament hi podria destinar diners a fons perdut ja que seria una actuació que té retorn econòmic a la ciutat. En aquest sentit, va recordar que l’Ajuntament fa altres inversions a fons perdut i que suposen un retorn per a la ciutat més dèbil i va defensar aquesta ubicació de l’aparcament perquè és la menys polèmica i donarà servei als vehicles que vénen de la carretera de Palamós, de manera que no hauran d’estar donant voltes per la ciutat buscant aparcament.

  L’Ajuntament preveu que l’aparcament sigui d’una o dues plantes soterrades i que el preu de construir-lo oscil·li entre 17.000 i 24.000 euros per plaça d’aparcament.


  Guíxols des del Carrer s’hi oposa rotundament

  Poc ha tardat en reaccionar la formació d’esquerres. El partit encapçalat per Jordi Lloverar creu que aprovar “un projecte que pot canviar la fesomia del passeig un mes i mig abans d’unes eleccions municipals és una jugada antidemocràtica que hipoteca la decisió del nou equip de govern” i titlla d'”intolerable” que un projecte d’aquesta envergadura s’aprovi sense un procés de participació ciutadana.
  El grup sorgit d’ICV i Procés Constituent creu que les 400 places d’aparcament “presenten un munt de dificultats que cal explicar, debatre en detall i permetre que la ciutadania se n’assabenti en profunditat i pugui decidir si és o no és convenient per a la ciutat” i es pregunta si, a part de l’alcalde i “algunes persones més”, hi ha algú més que conegui el projecte i l’informe de viabilitat.
  Referent a l’anunci de la intenció de convocar, per part del govern, el concurs per a la redacció del projecte, l’obra i la gestió abans de les municipals, Guíxols des del Carrer creu que és “joc brut fill de les inèrcies polítiques que la gent ja no vol suportar ni un dia més” ja que, segons ells, “a un mes i mig de saber qui podrà governar els propers 4 anys es col•loca a la seva agenda el projecte urbanístic més important de les dues darreres legislatures”.

  Guíxols des del carrer, per tant, s’oposa totalment a aquest projecte si no es consideren altres possibilitats per alleujar el problema d’aparcament “de l’estiu i d’algun cap de setmana”. “Estem segurs que hi ha altres solucions i siguin quines siguin han de ser conegudes, debatudes i aprovades per la ciutadania a traves d’un procés d’ampla participació”, acaben reblant.

  IMGP0234

   

  1 comentari

  1. Lluís ha dit:

   I vinga, ja hi som, tornen les eleccions i torna el debat de l’aparcament…


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies