• Categories
 • L’ambiciós projecte del Parc Surís, arma electoral de TSF

  15/04/2015

  Tots per Sant Feliu ha presentat aquest matí un ambiciós projecte que pretén “dignificar l’Asil Surís i transformar la zona intermèdia del municipi en un barri amb nous equipaments, un parc i més qualitat de vida”.
  El grup municipal de Tots per Sant Feliu (TSF), en una clara aposta per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i equiparar la zona intermèdia de Sant Feliu de Guíxols a altres parts del municipi, ha presentat aquest ambiciós projecte que vol convertir la finca de l’Asil Surís en un punt de trobada de les parts alta i baixa de la ciutat.
  Es tracta d’un avantprojecte arquitectònic que va més enllà de la construcció d’un nou centre d’atenció a la gent gran, ja que Tots per Sant Feliu (TSF) estén l’àmbit d’actuació de projecte més enllà dels 16.000 metres quadrats, que inclou la finca de l’actual asil i el seu entorn.
  Carles Motas, alcaldable de Tots per Sant Feliu, ha explicat que el projecte va sorgir de la necessitat evident de millorar les condicions dels residents de l’asil. “No serem una ciutat d’excel•lència fins que no deixem de tenir ciutadans de primera i de segona. En tots els àmbits. Aquest projecte està basat en aquest concepte”.
  Mentre els membres del grup majoritari a l’oposició treballaven la idea, va sorgir l’oportunitat d’aprofitar la reforma de l’asil per transformar aquest barri, de molt alta densitat urbanística i amb pocs serveis. Així, en el projecte presentat aquest matí, l’asil esdevé el Parc Surís: una frontissa verda “que unifica el municipi i millora la qualitat de vida dels residents i dota la ciutat d’uns serveis de primer nivell”.
  El nou asil tindria una superfície de 5.500 metres quadrats, cosa que suposaria doblar-ne gairebé les places, ja que la reforma de l’antic edifici i l’aprofitament del desnivell entre els jardins permetrien la construcció d’una planta soterrada aprofitable com a espai d’actes i centre cívic. La conservació de l’antic asil seria viable amb una reforma integral que permetria encabir-hi espais per als joves. Finalment, la banda del jardí que limita amb el carrer Dos de Maig deixaria d’estar tancada per un mur i esdevindria un parc d’uns 5.000 metres quadrats.
  “El nostre projecte no només cus la ferida que separa injustament el centre i Vilartagues i augmenta les escasses zones d’esbarjo de la ciutat, sinó que converteix un indret ara tancat i reservat a ancians en un punt de trobada de veïns de totes les generacions: els avis que viuran dignament a un geriàtric modern i que podrà atendre al doble de gent, els joves que faran ús de l’edifici antic i els nens que jugaran al parc”, assegura Motas.

  Un projecte “realista” a desenvolupar per fases

  “La inversió econòmica per a la realització d’aquest projecte és tan necessària com elevada”, reconeix Motas. Per assegurar-ne la viabilitat, l’actuació s’articularia en cinc fases: el primer, l’obertura i creació del parc públic al costat del Dos de Maig i l’arranjament del parc del carrer Sant Bonaventura. L’aparcament de davant l’asil es reordenaria en bateria al llarg del primer tram del carrer Dos de Maig i mantindria el número de places, explica Motas.
  La segona fase consistiria en la construcció del primer dels tres mòduls del nou geriàtric, garantint l’atenció als usuaris sense deixar de donar el servei. L’actuació continuaria amb la construcció d’un jardí d’ús privat per al geriàtric, la construcció de la planta soterrada per al centre cívic i la reforma de l’edifici antic.
  Segons TSF, l’antic edifici seria “un punt de trobada generacional i una dotació d’espais a les entitats i associacions que ara no troben espais per a les seves activitats”.
  El projecte és “absolutament viable i realista”, assegura Motas.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies