• Categories
 • Pressupostos participatius i transparència, entre les consignes de “Guíxols des del carrer”

  19/04/2015

  El candidat a alcaldable és Jordi Lloveras, carter de professió i històric vinculat al sindicalisme

  La Casa Irla va acollir divendres la presentació de la nova formació política Guíxols des del Carrer, que aplega ganxons de “diferents moviments de Sant Feliu, gent amb experiència política municipal”, tal i com va dir Laura Agüera, moderadora de la presentació i número tres de la llista. Aquesta candidatura uneix la plataforma Guíxols des del carrer, la coalició política ICV-EUiA i l’assemblea local de Procés Constituent.
  Anna Granolleras, número sis de la llista, prové de l’assemblea local de Procés Constituent. Es va mostrar crítica amb la gestió de la ciutat, titllant-la de paternalista, i exigí des de la formació política un govern amb transparència, possibilitat d’intervenció i amb les decisions consultades als ciutadans, donant-los un rol protagonista i de responsabilitat.
  Granolleras va fer incís en el desenvolupament sostenible defensat per Christian Felber, creador del “Model del bé comú”. Aquest model es sustenta en tres potes: la societat i la cultura, el medi ambient i l’economia. “Sense posar per davant l’economia, aquesta és la idea de desenvolupament de ciutat que m’agrada i que crec que té futur”.
  L’esdeveniment va comptar amb la presència del diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Marc Vidal. El polític va expressar la seva voluntat que totes les forces d’esquerres es posin d’acord per fer política, amb l’objectiu comú de “fer fora els gàngsters i els mafiosos i també els que no són tant mafiosos però no pensen en la política al servei del col•lectiu, sinó com una manera de gestionar els pobles perquè els amics es puguin enriquir”. Vidal va donar tot el suport de la seva formació política, i va tancar el discurs recordant que fer política és treballar per la polis, en referència a l’antiga democràcia atenenca. “Tot el que no sigui treballar pel col•lectiu no és política, potser és gestoria”.
  Tot i que el candidat a l’alcaldia, Jordi Lloveras, no va voler avançar gaires coses del programa electoral, va llançar consignes molt clares respecte al model de ciutat que aquesta formació política defensa. El candidat va començar admetent que si un any enrere “ens haguessin dit que estaríem aquí presentant candidatura, jo mateix no m’ho hauria cregut”. El propòsit de Guíxols des del carrer és ampliar horitzons, fugir de velles inèrcies de partits polítics i aglutinar forces de l’esquerra transformadora per canviar la realitat social. Les consignes d’aquesta nova formació són principalment la participació i la transparència, “per poder-ho decidir tot”. Lloveras ha avançat en aquest punt la voluntat d’aquest partit d’impulsar els anomenats pressupostos participatius: “no es tracta de decidir quina orquestra tindrem per la Festa Major, o al menys no només és això, sinó que es tracta de comptar amb el teixit associatiu de la ciutat en el debat i així decidir entre tots sobre aquells temes importants del municipi”.
  Lloveras ha parlat també del model d’estat, mostrant-se partidari d’un nou model que aposti per les persones. “Aquest model no pot ser un altre que el de la república, i aquí casa nostra el de la república catalana”.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies