• Categories
 • La Sardana als mitjans de comunicació

  25/04/2015

  Sempre m’he preguntat perquè, si la sardana és la Dansa Nacional de Catalunya, té tan poca presència als mitjans de comunicació catalans.

  Quan em refereixo als mitjans de comunicació, no hi incloc la ràdio doncs, en aquest mitjà, sí que hi té presència amb molts i molt bons programes. Em refereixo, sobretot, a la premsa escrita i a la televisió.

  Pel que fa a la premsa escrita, hi ha un sol diari que li dedica setmanalment una pàgina, la resta es limita a mencionar algun esdeveniment puntual sempre i quan aquest fugi del que diríem “normal”. És a dir: quan una cobla fa quelcom tan “extraordinari” com fusionar-se amb un grup de música actual,amb una orquestra de cambra o amb uns quants cantants per versionar èxits del rock.

  I de la televisió? Què dir d’aquest mitjà? Una sola cadena emet un programa setmanal, (no en prime time, evidentment) on un seguit de cobles interpreten sardanes des d’un plató. De la resta? Ni se’n sap ni se n’espera resposta. Això sí, de castellers, pilars amb folre i manilles i jornades castelleres emeses en directe, ens en fem un tip.

  I jo em pregunto: no se’n fan, de concursos de colles sardanistes? No hi ha Aplecs arreu del país, on es reuneix un munt de gent disposada a escoltar i ballar sardanes? No hi ha res al món sardanístic que es mereixi un sol programa setmanal a cap de les televisions catalanes?

  Em direu, i és cert, que un concurs de colles sardanistes no té l’èpica ni la sensació de risc d’una diada castellera. Però vaja, crec que un programa setmanal, (no en prime time, evidentment) dedicat al món sardanístic, permetria als fidels seguidors de la nostra Dansa Nacional, seguir els concursos de Colles, saber on poden assistir a un Aplec i, en definitiva, gaudir del seu món tal i com ho fan els que segueixen als Castellers.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies