• Categories
 • De fàbrica de taps a zona verda i d’equipaments

  30/04/2015

  L’Ajuntament de San t Feliu de Guíxols signa un conveni per transformar una de les illes de l’antiga fàbrica Agglotap en zona verda i d’equipaments

  L’Ajuntament ha signat un conveni amb els propietaris del sòl de l’antiga indústria tapera Agglotap, el qual fa possible que una de les dues illes que ocupava fins fa pocs mesos la fàbrica passi a ser zona verda, aparcament i equipaments. Aquest conveni comporta també una modificació urbanística que passa pel Ple municipal del mes d’abril.

  La fàbimage001agglrica estava en funcionament en aquest indret des dels anys seixanta, però en els darrers dos anys va anar tancant instal·lacions fins al tancament definitiu a finals de 2014. El POUM vigent preveia que en aquests terrenys només s’hi podia desenvolupar activitat industrial o de serveis, usos que, enmig d’un de residencial, han semblat poc adequats de mantenir.

  Per això, el conveni i la modificació de POUM fa possible l’ús residencial a canvi de la cessió d’unes de les illes per ser destinada a zona verda, aparcaments i equipaments, molt necessaris en una zona densament poblada i amb problemes importants de congestió i d’organització del trànsit.

  Concretament, l’illa a cedir és la delimitada pels carrers Rufo, Dos de Maig, Durban i Camís. Cal remarcar que aquest sector urbanístic es troba situat al bell mig de la trama urbana, a la confluència entre els barris de l’Eixample, Tueda i Vilartagues i a tocar de la plaça d’Alabric i de l’Asil Surís.

  El conveni i la modificació suposen passar dels 1.769 m2 de sòl públic previstos al POUM a 4.192m2 en la nova proposta. El sostre edificable es manté exactament el mateix, ordenats en una illa tancada amb planta baixa comercial i tres o quatre (a la façana de l’Avinguda Canàries) plantes residencials.

  Eimage02aggll conveni preveu que amb un termini màxim de 30 d’octubre de 2015 es materialitzi la cessió del sòl públic. Des de l’equip de govern municipal es considera que es tracta d’una actuació d’”alt valor estratègic”, ja que permet obrir les portes a actuacions importants al centre del casc urbà on fins ara les opcions eren ben poques. Entre altres oportunitats, aquest acord urbanístic ha de permetre la recuperació de la plaça d’Alabric, que en aquests moments està ocupada plenament per cotxes, per a la seva funció d’espai lliure associat a noves possibilitats també per a l’Asil Surís i el seu entorn verd.

  Finalment, en aquest mateix ple també s’aprova un altre conveni amb els propietaris del sòl d’Agglotap per tal de permetre durant cinc anys un ús públic –com a aparcament, magatzems,…- de l’illa que es manté com a propietat privada.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies