• Categories
 • Carles Motas: “L’alcalde ven fum amb el pàrquing”

  10/05/2015

  Carles Motas es presenta per segona vegada com a cap de llista de Tots per Sant Feliu (TSF). Malgrat que va ser alcalde durant un any entre 2010 i  2011 després de fer una moció de censura al guanyador de les eleccions, Pere Albó, Carles Motas era el segon de la llista en aquells comicis i accedí a la cima després de la dimissió del cap de llista Joaquim Valls. Aquest empresari de l’hostaleria s’ha fet famós per repetir fins la sacietat tot allò que pensa de l’equip de govern.

  Per què TxSF ha de guanyar les eleccions?

  Primer, perquè crec que presentem el millor equip per governar la ciutat. Tenim l’experiència d’altres legislatures i també perquè cal un canvi i nosaltres som un canvi amb garanties de bona gestió i de gent preparada per governar.

  En cas de que no fos així, TxSF seguirà des de l’oposició amb el mateix esperit punyent?

  Explicant la veritat! El que hem fet aquesta legislatura ha estat explicar la veritat des del primer moment. Jo crec que aquesta és la feina que ha de fer la oposició.

  En cas de que s’hagi de pactar, tenen alguns candidats pensats?

  Nosaltres en principi estem oberts des del primer moment a parlar amb tothom que vulgui parlar amb nosaltres. Aquest ja va ser el meu discurs d’investidura del 2011, on vaig oferir diàleg a tots els partits que vulguin parlar amb nosaltres. És la feina del polític. Les bones idees no venen només de la gent del meu partit, segur que altres partits tenen bones idees i gent preparada, suposo. Però com és lògic, jo crec que les millors són al meu equip.

  Parlant dels altres grups, com valora la irrupció de nous partits polítics a Sant Feliu?

  Suposo que això vol dir que la gent té inquietuds i ganes d’un canvi.

  Quin model de ciutat proposa TxSF?

  Nosaltres en principi, veient què ha fet CiU, el primer que volem és ser una ciutat normal. Amb el govern que hem tingut, no hem sigut una ciutat normal en molts aspectes. Llavors la meta és ser una ciutat “d’excel•lència”, i tenim tots els recursos per poder-ho ser. Tenim l’entorn, i no se n’està traient la potencialitat que es mereix.

  El govern municipal aposta pel turisme familiar. Comparteixen aquest model de ciutat?

  Aquest model de turisme no l’hem vist enlloc. Si apostar pel turisme familiar vol dir contractar un gestor turístic a 5500€ al mes, doncs aquest no és el nostre model. (El candidat ens assegura que té tots els documents per justificar les acusacions al consistori)
  El sector turístic ha estat molt abandonat en molts aspectes, com en posar persones competents en les àrees crítiques de la ciutat. Amb el pacte entre CiU i el PSC de llavors el que s’ha fet ha estat repartir cadires en comptes de mirar d’adequar capacitats de les persones. En els partits tradicionals el que s’està fent és cobrir expedients i amistats. Hi ha cops de colze per anar a les llistes.

  Això vol dir que no contractareu càrrecs de confiança?

  No, jo estic a favor dels càrrecs de confiança. Són persones vàlides que han de tenir la confiança de tot l’equip de govern, no ha de ser un amic de l’alcalde.

  Quina valoració feu de l’oposició que heu fet durant aquests quatre anys?

  Nosaltres hem estat treballant des del primer dia. El primer ple es va convocar el juny del 2011, i des d’aquell moment vam començar a fer oposició. Si la gent de Sant Feliu ha pogut veure la mala gestió que ha fet aquest equip de govern i el desastre de pacte que ha significat per la ciutat; això ha estat gràcies a l’oposició que ha fet Tots per Sant Feliu. Nosaltres hem explicat des del primer moment què estava fent el govern, fiscalitzant. Això ha implicat moltes hores de feina, em sembla que feia molts anys que no es veia un grup que entrés tantes instàncies demanant informació a l’equip de govern. Nosaltres llegim… te’n faries creus de la quantitat de vegades que els regidors han anat en un ple sense saber el que voten. Si ho sabessin no sé si votarien a favor d’eliminar les pensions de jubilació dels treballadors. Aquest equip de govern, sobretot CiU, ha anat més enllà del que estava marcant la llei que estava fent el Partit Popular a Madrid. Això no ha passat a cap altre municipi de l’entorn.

  Ha arribat la campanya electoral i el senyor Pere Albó encara no ha tornat els diners cobrats de forma irregular. Tornarà a sortir aquest tema en campanya?

  Hi ha dues sentències que diuen que aquests sous s’han cobrat de manera irregular. Hauria de posar una mica de seny i deixar de suplicar als jutges que li deixin no tornar els diners. Això de que Albó digués que el PSC havia fet de mur de contenció a les retallades de CiU és més propi d’un concurs d’humoristes que d’un polític. Aquesta qüestió dels diners irregulars es podria haver resolt durant el primer ple, admetent l’error i donant la raó a TxSF. En aquell ple ens vam sentir a dir que fèiem “polítiques de claveguera”.

  La remodelació de l’Asil Surís és la vostra proposta estrella o teniu més projectes per mostrar?
  La nostra proposta estrella són les persones i procurar que no hi hagi ciutadans de primera i de segona. Això ara està passant a l’Asil. No té les mateixes instal•lacions que a l’Hospital Gent Gran. L’edifici s’ha d’adequar a unes condicions presentables. I nosaltres no proposarem res que no sigui viable.

  El pàrquing soterrat del passeig podria ser un exemple,doncs, de projecte no viable?

  No, això es pot fer, el que passa és que no ho hem vist. Això ja va ser campanya electoral el 2011. No han fet res i ara ens volen vendre una moto. L’alcalde ven fum. Si han tingut una majoria amplíssima, per què no ha fet el pàrquing? A TxSF no ens han consultat res sobre aquest tema.

  Albó assegura que el contracte de la neteja es va fer quan TxSF estava a l’equip de govern.
  Sí, estàvem a l’equip de govern, i CiU estava a la taula de contractació. Va ser un contracte transparent. A la taula hi havia representants del govern i representants de l’oposició. Quants representants de l’ oposició hi ha hagut aquesta legislatura en algun contracte que hagi fet CiU? Zero.

  TxSF és un partit sobiranista?

  TxSF és un partit que creu en el dret a decidir. Nosaltres defensem que la gent s’expressi a través d’eleccions. Som un partit transversal. En el nostre grup tenim gent de tots els pensaments, però tots som radicalment democràtics.

  Creu en la limitació de mandats?

  Amb dues legislatures amb el càrrec d’alcalde ja n’hi hauria prou. No seria el mateix, però, vuit anys de regidor, perquè si estàs a l’oposició són anys de formació. Aprens molt més estant a l’oposició que a al govern. Jo crec que tothom hauria de passar per aquesta responsabilitat.

  A l’entrevista que li vam fer a Joan Alfons Albó ens va dir que va ser vostè el primer que va tallar el micròfon a algú. És veritat?

  Jo recordo haver-li apagat el micro una vegada a en Pere Albó perquè en comptes d’anomenar als grups pel nom del partit va fer un mixt entre el nostre partit, CiU i en Luque. Li vaig apagar una vegada per això. Però ell ens ha tancat el micro a nosaltres perquè no li agradava el que dèiem. En Joan Alfons ha eliminat el debat en els precs i preguntes. Ara hem de fer totes les preguntes alhora i si vol, contesta, i si no, ens ho han d’enviar per escrit. Encara no hem rebut res.

  Entrevista feta per Ariadna Sala i Vanessa Luque


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies