• Categories
 • Abraham Rodríguez (PP): “Aquest país requereix un altre estil de polítics”

  13/05/2015

  Abraham Rodríguez es presenta per primera vegada com a alcaldable a Sant Feliu de Guíxols i ho fa amb la il·lusió del principiant, del qui creu que en la política fa falta un tarannà diferent i que pot aportar coses interessants a la ciutat,  amb el suport unànime de tots els companys de partit.

  Com es va decidir, dins el Partit Popular, que vostè fos alcaldable?
  La idea va ser de la gent del PP de Sant Feliu, que van pensar que podia ser jo qui encapçalés aquesta llista.

  Creu que té opcions de ser el pròxim alcalde de Sant Feliu de Guíxols?
  M’agradaria ser-ho, però sent realista, és molt difícil. Podem aspirar a ser un tinent d’alcalde, però el PP aquí no està tan consolidat. Crec, realment, que no tenim opcions de guanyar. Ja m’agradaria, però passar de 1 a 9 regidors és molt difícil.

  El sostre del PP a Sant Feliu ha estat d’un regidor. Creu que pot superar aquesta marca?
  Sí, la veritat és que sí. En aquests moments estem molt animats, creiem que tenim molts factors al nostre costat i, sincerament, crec que sí que podem millorar aquesta marca.

  Tot i que les estadístiques generals marquen una baixada del PP, a Sant Feliu són optimistes?
  Sí, entre altres coses perquè jo sóc nascut i criat a Sant Feliu, sóc el primer alcaldable pel PP nascut i criat aquí, i la nostra llista està formada íntegrament per persones de Sant Feliu i això ens dóna més facilitats per a poder créixer. A les municipals, la gent vota més  la persona que no pas les sigles.

  En quin model de ciutat creu Abraham Rodríguez per Sant Feliu?
  Una ciutat on hi cabem tots, una ciutat pròspera, que els nostres fills tinguin un futur, en una ciutat turística, perquè és la base. Bàsicament una ciutat per a tots.

  Quines són les línies bàsiques del seu programa electoral?
  Les línies bàsiques del nostre programa estan basades en crear atractius turístics per a generar l’efecte trucada a inversors, amb la finalitat de desencallar i dinamitzar el turisme, el comerç i la construcció. La nostra campanya política incideix, especialment, en el turisme a Sant Feliu.

  Què ens podria dir del seu equip?
  És un grup de gent que vol allòque la gent de peu vol, amb ganes d’aportar, treballar, fer i créixer. Tenim un projecte i creiem en la força conjunta. Aquest país requereix un altre estil de polítics, gent del poble i compromesa amb Sant Feliu. Una part de la llista ja hi era a la llista anterior, però també hi ha molta gent nova.

  Quina política de pacte podria seguir el seu partit?
  Nosaltres no tenim cap problema en pactar amb ningú. Podem pactar amb qualsevol i sobre qualsevol tema local. Això sí, hi han coses que creiem innegociables, com la unitat d’Espanya, el respecte a les institucions i tolerància zero a la corrupció.

  Però el vostre partit, a nivell estatal, està esquitxat per la corrupció.
  Sí, com tots. La veritat és que en el nostre partit n’hi han molts, de corruptes, com a tots els llocs. Els corruptes no hi entenen, de sigles, tan sols són corruptes. Jo estic orgullós del meu partit perquè estan posant les eines per atrapar-los i posar-los davant  la justícia.

  Acaba de dir que una de les peces clau per la política de pactes és la unitat d’Espanya, per tant, ja entenem què en pensa de l’independentisme. Però, estaria d’acord en el dret a decidir?
  Sí. En aquest moment no es contempla perquè la constitució no ho permet, però es podrien fer moltes esmenes i, en un moment donat, sí. Tampoc vull dir que etigui a favor de la independència. El que vull dir és que dins el dret a decidir, ara en aquest moment no es pot perquè hi ha una llei que s’ha de respectar. Per tant ara sí que es pot treballar per mirar, d’alguna forma, de fer un referèndum. Però repeteixo, en aquest moment el dret a decidir és impossible.

  Li molesta més que no hi hagi la bandera espanyola a la façana de l’ajuntament o que hi hagi l’estelada a la vora del mar?
  En ser una habitant més de Sant Feliu estic habituat a viure rodejat d’estelades, i en principi aquesta estelada que ara s’ha agafat com un símbol reivindicatiu, jo crec que en aquest moment actua de manera provocativa. Però amb mi ha arribat el punt que m’és indiferent, no m’importa, però també sé que a molta gent del meu partit li agradaria que no hi fos. El que vulgui estelades que se la posi a casa seva. No comparteixo que en un lloc públic hi hagi d’haver una estelada. La bandera d’Espanya a l’Ajuntament? Hi hauria de ser. en aquest moment això és Espanya i Catalunya, hi haurien de ser les dues.

  Com valora els últims 4 anys del govern actual?
  Seguint la línia de la independència, Sant Feliu ha estat força respectuós amb els ciutadans que no la volem. Vist el que es veu a altres pobles, on l’han disfressat d’estelades, aquí han sigut força considerats i només n’han posat una . Joan Alfons Albó ho ha fet força bé, però també ha comès algun error, com entrar dins de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) , que costa a la ciutat gairebé 3.000€.

  Entrevista realitzada per Laia Bodro i Joan Serra. 

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies