• Categories
 • Jornada formativa sobre gihadisme

  16/05/2015

  La setmana passada va tenir lloc, a Platja d’Aro, una jornada sobre el fenomen gihadista, adreçat a policies locals, realitzat per JP Seguretat i el Sindicat de Funcionaris de Policia.
  La jornada va permetre conèixer de primera mà l’inici del gihadisme als països àrabs, el seu ressò en la guerra dels Balcans, l’epicentre i guia de l’islamisme a Síria i l’Irak i les seves franquícies a Europa i l’estat espanyol.
  La jornada va a comptar amb ponents amb experiència en missions a països com Bosnia-Herzegovina, Kosova, Líbia, l’Afganistan i l’Irak.
  Un dels ponents, policia local en una localitat del Maresme, va destacar l’inici del moviment “mujahidí” a Europa i el fenomen del combatent islàmic, com han canviat les seves formes de lluita, la diferència entre terrorisme i religió, Islam i islamisme, la seva evolució, la repercussió social de les accions violentes i com els gihadistes aprofiten les xarxes socials per difondre la barbàrie terrorista, l’evolució actual del Magreb, l’escenari del s´hagel i la pirateria en el Mediterrani.
  En la jornada també es va parlar de la reforma del Codi Penal en relació al terrorisme i com es perseguiran els individus que realitzen la gihad.
  Un altre ponent va fer un recull d’experiències professionals per detectar i neutralitzar aquest tipus d’organitzacions, com actuen i la seva finalitat, enfortint les mesures d’autoprotecció envers aquest tipus d’individus, quins materials utilitzen i els seus objectius.
  També es va traçar el perfil criminalístic del “llop solitari”, que pot ser un estudiant, un pare de família o una persona convertida; fins i tot una dona, cada vegada més immersa en aquest rol del terrorisme islàmic.
  La jornada fou conduïda pel director de seguretat Javier Piñana i els participants provenien de les policies de les comarques empordaneses, el Gironès i el Maresme.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies