• Categories
 • La CUP proposa la creació d’un parc natural mancomunat

  16/05/2015
  Sant Feliu de Guíxols des del Massís de Cadiretes, amb la imatge d'un excursionista (Foto: WIKILOC)

  Una de les bases del programa electoral de la CUP és el projecte de creació d’un parc natural mancomunat Gavarres-Ardenya-Cadiretes. Aquest projecte, beneficiós més enllà de l’àmbit estrictament local, implicaria associar-se amb altres entitats de la zona (municipis, Patronat de les Gavarres, Generalitat, Consell Comarcal, propietaris, grups del sector turístic) per tal d’estudiar la fórmula per apropar el turisme d’oci i d’investigació a l’entorn natural amb la creació d’aquest parc mancomunat en què el món del suro, la fauna local (sobretot el senglar, rapinyaires diürns i nocturns, i l’orquídia Xàrria) puguin ser conegudes i potenciades. D’aquesta manera, els visitants que vénen a Sant Feliu durant tot l’any podrien gaudir de la naturalesa real de l’entorn tal i com es fa en les visites turístiques a d’altres entorns naturals com els Pirineus, el Delta de l’Ebre o els Aiguamolls de l’Empordà. Aquest parc, però, no significa, segons la CUP, “la banalització comercial de la natura ni la seva reclusió en illes discriminades en quant al seu tracte, sinó que ha de potenciar un model per a la interconnexió del medi i l’exemplificació dels hàbits humans i els usos de la natura”.

  Amb la creació del parc es pretén la visualització del nostre entorn natural com un espai compartit on investigació, educació mediambiental i promoció turística vagin de la mà amb l’objectiu d’aconseguir models de progrés econòmic sostenibles.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies