• Categories
 • Incidències en la campanya electoral

  18/05/2015

  La campanya electoral va registrant una sèrie d’incidències amb els repartiments d’espais publicitaris i estira-i-arronses entre formacions polítiques per incompliments de la Llei Electoral.
  Per exemple, la Junta Electoral de la Bisbal va ordenar dijous l’anul·lació d’un acte de l’alcalde Joan Alfons Albó (CiU) en què pretenia explicar als veïns la reforma del carrer Maragall. El PSC va denunciar l’acte al·legant que aquest incomplia la Llei Electoral i la Junta de la Bisbal li ha donat la raó i ha prohibit l’acte basant-se en el fet que es tracta d’un acte sobre projecte d’obres o serveis públics, realitzat en ple període de campanya electoral.
  L’Ajuntament va penjar un comunicat al web en què lamentava informar que es suspenia un acte informatiu de caràcter públic que s’havia previst pel 14 de maig en el qual es volia exposar el projecte de canvi de xarxa d’aigua potable dels carrers Cúbias, Ortiz de la Vega, Barraquer, Goya, Plaça Gaziel, Santa Teresa, Bourg de Péage, Fortuny i Albertí, ja que la Junta Electoral de Zona l’havia prohibit. igual que ho feia amb la presentació del projecte per remodelar íntegrament el carrer Maragall, amb la xarxa d’aigua potable, enllumenat, clavegueram i voreres.
  En l’escrit de l’equip de govern, acatava la decisió però lamentava que això fos contraproduent per al veïnat atès que el projecte està tot a punt,

  Excés de cartells

  També la formació Guíxols des del Carrer-Entesa va denunciar, des del començament de la campanya electoral, que no s’estaven complint els acords signats per la gran majoria de les candidatures el dia 5 de maig. Concretament, la coalició progressista posava de manifest que MES (Moviment d’Esquerres) tenia molts més cartells dels permesos i que n’havia penjat en llocs totalment prohibits del passeig del Mar i dels Guíxols, on només s’autoritzen als fanals de la banda de mar. Igualment el PP (Partit Popular) havia col·locat propaganda en les proximitats del Monestir, zona no pactada.
  La resposta de la Junta Electoral de Zona va ser ordenar la brigada municipal que retirés tota la propaganda posada en llocs no acordats. Això va provocar dijous un decret d’alcaldia recordant a totes les candidatures els llocs i el nombre de punts de propaganda pactats i informant que la brigada d’obres no disposa dels mitjans per fer aquesta feina, advertint que si l’endemà al matí no havien estat retirades ho faria l’ajuntament de forma subsidiària a càrrec de les candidatures incomplidores. El decret també instava les candidatures que no havien pogut col·locar la seva propaganda a retirar la d’aquells partits que havien col·locat la seva on no tocava.

  Propaganda en altres municipis

  La candidatura local de MES també havia col·locat cartells fora dels límits de Sant Feliu de Guíxols. Concretament, la formació encapçalada per Pere Albó havia penjat cartells a Santa Cristina, en espais cedits per la llista cristinenca de MES, que ha optat per estalviar recursos en banderoles. També n’havia posat a s’Agaró, però tot i que el manteniment dels fanals i les voreres depèn de la brigada municipal de Castell-Platja d’Aro, estan efectivament dins del terme municipal guixolenc.
  Això va provocar protestes de les llistes cristinenques i que MES de Sant Feliu retirés la propaganda de Santa Cristina.

  Molta polèmica

  El repartiment d’espais a Sant Feliu ha estat polèmic. La junta electoral va atorgar pocs fanals i al final, davant la petició de MES, es va ampliar el nombre a totes les formacions. Fins i tot el PSC va cedir a MES alguns fanals que li pertocaven. Formacions petites, com ara Guíxols des del Carrer o la CUP, s’han anat queixant que els han ocupat espais. Menció a part les pancartes sabotejades i cartells arrancats, de tots els colors.

  1 comentari

  1. Eva ha dit:

   Jo aquest mitgdia m’he trobat al vidre del meu cotxe publicitat del PP, a l’antic tenis…
   Crec que aixó no es por fer…


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies