• Categories
 • Els Petits Ganxons

  23/05/2015

  Amb motiu de la celebració del 28è Aplec de la Sardana, m’han vingut a la memòria els anys que, com aperitiu de la festa, es celebrava la Trobada Sardanista Infantil en la qual en representació de la nostre ciutat hi participaven Els Petits Ganxons.
  Els Petits Ganxons van néixer dins l’Agrupació Amics de la Sardana, al mateix temps que naixien les Trobades Sardanistes Infantils a les comarques de Girona.
  En un principi,els Petits Ganxons,anaven al poble triat aquella setmana i, depenent de la quantitat de nens que hi acudien,formaven una o dues rotllanes. A mesura que anà passant el temps, el que era aleatori,es va transformar en dues colles ben diferenciades: la Colla Gran,formada pels alumnes més grans dels cursets i que quasi bé sempre anaven junts a tot arreu, i la Colla Petita que continuava sent més aleatòria i que no anaven a tantes trobades com els grans.
  De trobada en trobada, Els Petits Ganxons van passejar el nom de Sant Feliu de Guíxols arreu de Girona amb un orgull i una alegria que era l’enveja de més d’un. Va arribar un moment que tenien amics a tots els pobles que visitaven, tant entre els dansaires com entre els monitors. Feia goig veure’ls ballar i, en acabar,anar corrent a recollir l’obsequi i el berenar per tal de ser a punt quan començaven les sardanes per al públic i així poder continuar ballant sardanes acompanyats de la família i els monitors, propis i foranis, que els ensenyaven a ballar millor.petitsganxo1

  Gaudien tant de ser Petits Ganxons, que aportaven idees als monitors per tal de millorar el que feien. Tant s’inventaven un Galop de Fantasia com assajaven fins que els hi sortia perfecte una sardana de punts variats. Reien com bojos mentre ballaven puntejant un “Tango” o l’ “Indi” i aplaudien satisfets quan el que havien assajat tant sortia bé.
  Malauradament, l’esperit dels Petits Ganxons es va anar esvaïnt fins a desaparèixer i,lamentant-ho,m’agradaria que aquesta tribuna servís d’homenatge tant a l’Agrupació Amics de la Sardana,que els va fer possibles,com a tots i cada un dels nen i nenes que, en un moment o altre, en van formar part.

  PD: BON APLEC A TOTHOM!


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies