• Categories
 • La unió entre la vida i la literatura

  03/06/2015

  El passat cap de setmana va tenir lloc la Jornada Lletres i Salut, organitzada per la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col•laboració del Museu d’Història i la Biblioteca Octavi Viader.

  Les jornades varen consistir en una primera sessió teòrica a la Sala Abat Sunyer del Monestir, on es varen combinar diferents conferències amb una taula rodona. Els ponents convidats varen ser Laura Borràs (Directora de la Institució de les Lletres Catalanes), Josep Roig Garcia (Doctor en Medecina i Llicenciat en Història), Elisenda Trias (Pediatra), Isabel Serrano (Infermera del projecte Nascuts per llegir), Laura Baena, (editora d’Edicions 1984 i traductora),Toni Sala (Escriptor), Xavier Duran i Mita Casacuberta (Professora titular del Departament de Filologia i Filosofia de la UdG), que van parlar de diferents aspectes relacionats amb la literatura i la salut, des de diferents punts de vista, tant diversos com el literari, el científic, l’històric o relacionat amb la pràctica professional.

  La segona sessió va consistir en una sortida d’estudi al Sanatori de Puig d’Olena per conèixer aquest espai de “salut”, així com l’experiència del poeta Màrius Torres que hi va viure durant 7 anys i finalment hi morí de tuberculosis el 1942. Margarida Prats (Professora titular del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, UB), va ser l’encarregada de fer la visita als diferents espais del sanatori alhora que anava llegint fragments de poemes i cartes de Màrius Torres, una emotiva visita que es va complementar amb una extensa explicació de la creació i evolució dels Sanatoris a Europa i Catalunya, a càrrec de Josep Roig (Doctor en Medicina i Llicenciat en Història).

  A les Jornades hi van assistir persones provinents d’arreu de Catalunya. Cal agrair a les Germanes Dominiques de l’Anunciata la seva hospitalitat i col•laboració per haver deixat visitar totes les instal•lacions del Sanatori, que actualment és el centre CRAE Mare de Déu del Roser.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies