• Categories
 • Crònica del 28è Aplec de la Sardana

  06/06/2015

  El proppassat diumenge 24 de maig es va celebrar, als jardins Juli Garreta de la nostra ciutat, el 28è Aplec de la Sardana.
  A quarts d’onze del matí, un nombrós públic omplia la zona central i els parterres dels jardins esperant que les cobles Rossinyolets, Ciutat de Girona i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, comencessin a interpretar les dotze sardanes programades per a la sessió del matí.
  De les dotze sardanes ,tres eren de compositors guixolencs, dues dedicades a Sant Feliu de Guíxols, tres obligades o de lluïment, tres de clàssiques i molt i molt balladores, i una d’un jove compositor de Castelló d’ Empúries titulada Please, don’t stop the music. Títol, aquest, que fuig del que sol ser habitual.
  A la tarda,amb força més públic que al matí, l’Agrupació va programar la tradicional competició de sardanes, no de cobles, dividida en quatre blocs temàtics.
  En el primer, s’havien de tocar sardanes de compositors contemporanis i, de les tres que es varen escoltar, el públic va triar la sardana de René Picamal titulada “A la Feli”. Al segon bloc, de sardanes obligades de cobla, la guanyadora fou “Dos de l’Empordà” de Francesc Mas Ros. El tercer bloc estava dedicat a Pau Marons, pseudònim que feia servir Conrad Saló quan considerava que la sardana no tenia prou qualitat com per a signar-la amb els seu nom, i va guanyar “A saltar”. Per a tancar la competició, les sardanes havien de ser molt balladores i l’escollida pel públic va ser “Riudarenes” de Francesc Mas Ros. Val a dir que després de coblasjaplecla competició, la cobla que va tocar la majoria de sardanes guanyadores va ser Els Rossinyolets.
  Acabada la competició, les cobles es van posicionar per a oferir la també tradicional sardana de conjunt. L’escollida fou “Amics de la sardana” de Joan Manel Margalef i com a repicó,van sonar les notes de JUNY,la magnífica sardana de l’insigne Juli Garreta, himne oficial de Sant Feliu.
  Tres sardanes més, entre elles “El sereno” de Josep Coll, i l’Aplec es va acomiadar entre aplaudiments fins a la propera edició.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies