• Categories
 • Carles Motas, escollit alcalde en un Ple amb bones intencions

  13/06/2015

  Ple al Ple i ple al Pati de l’Ajuntament, habilitat per tal que el públic en general que no cabés a la Sala de Plens pogués seguir l’esdeveniment en directe per televisió ben assegut a la cadira.
  L’acte de constitució del nou govern de la ciutat va aplegar un nombrós públic, des d’antics alcaldes i regidors, convidats pel Consistori, fins a públic en general, passant per familiars i amics dels nous inquilins de l’Ajuntament.
  Com mana la llei, el Ple constitutiu fou presidit per una Mesa d’Edat, formada pel regidor més gran (Francisco Cárdenas, CIU) i la més jove (Georgina Linares, ERC), secundats pel secretari municipal, Carles Ros.
  Després de donar la benvinguda, Cárdenas va donar pas a la jura o promesa del càrrec. Tots 21 electes van prometre’l, la majoria per imperatiu legal alhora que prometien lleialtat institucional de cara a les eleccions del 27S i de cara a la conversió de Catalunya en Estat independent. Alguns ho feren fermament, d’altres amb menys convicció. Fina Cosp, Laura Aiguaviva i Pere Albó han oblidat citar l’imperatiu legal, però malgrat tot han donat suport a un suposat estat català. Els tres representants del PSC han promès sense imperatiu legal i han obviat el 27S i el sobiranisme. El novell Josep Ramon Llobet (ERC) ha evitat parlar del Rei d’Espanya i l’ha substituït per “Jefe del Estado”. Jordi Lloveras (GDC) va afegir que volia que Catalunya fos un estat iniciat a partir d’un procés constituent.
  Acte seguit s’ha procedit a la votació de l’alcalde de la ciutat per part dels regidors. S’hi han presentat 4 aspirants: Pere Albó (MES), Jordi LLoveras (GDC), Joan Alfons Albó (CIU) i Carles Motas (TSF), resultant proclamat alcalde aquest darrer per 12 vots, contra 6 de Joan Alfons Albó i un per Pere Albó i Jordi Lloveras. La CUP s’ha abstingut.
  Un cop proclamat Motas alcalde, han començat els parlaments. Elena Delgado (CUP) ha felicitat Motas i ha dit que es situarà a l’oposició per estar al costat de les associacions de la ciutat i vigilar amb lupa les concessions i contractes signats per l’Ajuntament. “Aixecarem catifes, si cal”, ha dit. Delgado ha esmentat Pere Caimó, alcalde oblidat de Sant Feliu, pel seu caràcter lluitador que el seu partit continua per “radicalitzar la democràcia”. La representant de les classes més populars ha incidit que el percentatge d’abstenció havia estat, en aquestes eleccions, del 44’95%, “gairebé el triple de percentatge de la força més votada” i que pretén que Catalunya sigui independent “mitjançant un procés constituent de base”, reivindicant fortament el paper dels immigrants, als quals actualment se’ls nega el dret a vot per llei.
  Per la seva banda, Pere Albó (MES) ha ressaltat que aquesta nova etapa de l’Ajuntament serà més plural, però lamenta que actualment l’esquerra estigui massa fragmentada. Aposta per canviar la llei electoral ja que “el bipartidisme ha acabat i calen llistes obertes i processos participatius”. “Joan Alfons Albó i Carles Motas mereixen una segona volta”, ha dit. També ha parlat en clau sobiranista, i esmentant que el pacte amb l’ANC no s’ha complert per culpa de la “unió contra l’alcalde sortint” i criticant que “alguns partits en campanya van prometre una cosa i n’han fet una altra”. Albó ha esmentat que aquest pacte de govern no es pot qualificar “ni sobiranista ni progressista”.
  Jordi Lloveras (GDC) s’ha mostrat satisfet per la seva acta de regidor i, com a representant de l'”esquerra transformadora”, ha desitjat sort al nou equip de govern prometent no fer una oposició sistemàtica, però si generar debat per fer avançar la ciutat.
  Josep Melcior Muñoz (PSC) ha promès treballar pels barris i per tots els ciutadans amb igualtat d’oportunitats i reclama que la figura de l’alcalde sigui “respectada” i suggerint que a Sant Feliu de Guíxols li convé “una alcaldessa per demostrar com ha progressat la societat ganxona durant els darrers 40 anys”.
  Per la seva part, Jordi Vilà (ERC), es congratula de que el PP hagi desaparegut de l’escena política ganxona i promet que farà el possible perquè “Catalunya sigui un estat” i ha justificat el pacte de govern negant que s’hagi incomplert allò signat amb l’ANC, ja que “a l’equip de govern i a l’ajuntament hi ha majoria sobiranista”.
  L’alcalde sortint, Joan Alfons Albó (CIU) ha desitjat “coratge i encert” al nou equip de govern, sobretot per la creació de llocs de treball i gestió del paisatge. En el primer apartat, ha esmentat que l’any 2014, a sant Feliu, després de molt de temps, es van crear més empreses de les que es van tancar. Ha citat Sant Feliu com una “ciutat mediterrània” i ha afirmat que estarà amb l’equip de govern “en alguns projectes de ciutat” que Albó ha esmentat un per un, destacant la “permeabilitat a les bones idees” pel que no volen ser “oposició, sinó col·laboradors”.
  Per acabar, el nou alcalde, Carles Motas (TSF), ha desitjat una ciutat pròspera per a tothom i ha destacat que la nostra és una ciutat d’acollida, explicant la història de la seva família, empordanès de Bellcaire el pare i andalusa de Castelldeferro la mare. Motas ha promès “treballar fort per no deixar res enrere” i suggerint que cal estar “més al carrer i no tant al despatx”, en clara al·lusió a l’anterior alcalde.

  2 comentaris

  1. Joan Serra ha dit:

   Hem de llegir millor. Enlloc diu que els 21 van parlar de la independència, sinó que van prometre el càrrec per imperatiu legal. Si després de “la majoria per imperatiu legal” hi hagués una coma, aleshores sí que el teu comentari tindria raó, ja que diria que els 21 van prometre lleialtat.
   A part, si t’hi fixes en la crònica, més avall hi posa “Els tres representants del PSC han promès sense imperatiu legal i han obviat el 27S i el sobiranisme”. Més clar, l’aigua

  2. Marta ha dit:

   Tots 21 electes van prometre’l, la majoria per imperatiu legal alhora que prometien lleialtat institucional de cara a les eleccions del 27S i de cara a la conversió de Catalunya en Estat independent.

   Els del PSC també? i tots els de TxST? Cal estar més atent la pròxima vegada ni PSC ni el señor Carlos Motas ni Saballs n’han dit res de la conversió de Catalunya en Estat Indepdendent.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies