• Categories
 • Emotiu homenatge a la doctora Montserrat Colom

  17/06/2015
  Foto: Jordi Gallego

  El passat divendres 12 de juny es va celebrar, al Museu d’Història, un emotiu homenatge a la Doctora Montserrat Colom, primera metgessa titular de la història a Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro. La doctora Colom va arribar a la nostra ciutat l’any 1979 i des d’aleshores ha tingut una intensa trajectòria com a metgessa, amb gran vàlua professional, generosa i solidària en el coneixement i considerada amb les persones, així com en la manera particular i exquisida que tractava als pacients, malalts i familiars.

  A l’acte hi van participar el Dr. Josep Vilaplana, President del Col•legi Oficial de Metges de Girona, que va reivindicar l’humanisme del metge i la figura de la dona en aquesta professió; el Dr. Joaquim M. Puigvert, Director de la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona, qui va fer una síntesi històrica de l’arribada de les dones a les professions sanitàries i va parlar de cinc exemples de dones catalanes pioneres en l’exercici de la medicina; i finalment el Dr. Antoni Beltran, metge de l’ABS Sant Feliu de Guíxols, qui va fer un resum de la trajectòria professional i humana de la Montserrat Colom en el context històric de la sanitat a Sant Feliu de Guíxols i va projectar una presentació d’imatges.

  Per acabar l’acte, el regidor Francisco Cárdenas va fer lliurament de l’escultura de commemoració de l’homenatge a la Dra. Colom i va reivindicar la necessitat d’un acte d’aquest tipus, “no només perquè la Montserrat Colom hagi estat la primera metgessa titular de la història de Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro i per tant, tingui sentit en el marc de l’Espai del Metge i de la Salut Rural i les línies de recuperació del patrimoni i la memòria històrica relacionada amb les ciències de la salut, sinó també i principalment per la tasca humana i professional que La Doctora, que era com se la coneixia, ha desenvolupat durant els més de 30 anys d’exercici a la ciutat”.

  Per cloure l’acte la doctora Colom va expressar el seu agraïment i es va fer una petita actuació musical amb copa de cava per als més de 80 assistents.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies