• Categories
 • Èxit dels tallers de l’Espai del Metge

  22/06/2015
  Una imatge del taller de ratafia

  El passat dissabte 20 de juny, una vintena de persones varen assistir al taller d’elaboració de ratafia organitzat pel Museu d’Història-Espai del Metge i de la Salut Rural i la Càtedra Martí Casals de la Universitat de Girona, en el qual es van poder conèixer i recollir algunes de les herbes medicinals que s’utilitzen per elaborar la ratafia, un dels licors tradicionals més emblemàtics de les terres catalanes, amb molts anys d’història. De la mà de l’Assumpció Moreno, els participants van fer un recorregut per la riera de les Comes, on es van recollir alguns dels ingredients que després es van utilitzar per elaborar la ratafia.
  L’ ingredient principal són les nous tendres, encarregades de donar el característic color negre d’aquest licor, que es barregen amb diferents plantes aromàtiques i medicinals, que després es deixen macerar amb anís o aiguardent com a mínim quaranta dies a sol i serena. El resultat mai és el mateix, donat que la recepta varia depenent de la quantitat i tipus d’herbes que s’hi posin i del sucre que hi s’hi afegeix un cop macerat.
  Aquesta beguda es pot prendre com aperitiu o digestiu, a més d’utilitzar com a ingredient d’altres plats com la coca de ratafia, un recepta que l’Assumpció va transmetre al grup i que els assistents tingueren el gust de tastar de primera mà, tot escoltant les explicacions de la mestra.

  Taller de sabó artesà

  Anteriorment, el  dissabte 13 de juny, una trentena de persones van assistir a la mostra taller d’elaboració de sabó artesà, també organitzat pel Museu d’Història-Espai del Metge.

  L’activitat va anar a càrrec d’Eva Duch de Fonoll teràpies naturals, herbolari – dietètica, que va elaborar uns tres quilos de sabó artesà 100% natural, alhora que explicava alguns trucs perquè el sabó faci més escuma o quedi més dur, entre d’altres.  També va parlar dels olis vegetals macerats amb plantes medicinals i dels diferents olis essencials que poden potenciar encara més les propietats del sabó.
  En finalitzar el taller, els assistents es varen endur una petita mostra de sabó de Castella aromatitzat amb oli essencial d’espígol.

  P1150378El taller de sabó artesà també va tenir èxit


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies