• Categories
 • El Dia Universal de la Sardana

  27/06/2015

  Diumenge passat, 21 de juny, es va celebrar, promogut per la Federació Sardanista de Catalunya, el dia Universal de la Sardana.
  Tal com deia el senyor Robert Roqué Jutglà al Diari de Girona,aquesta diada va passar totalment desapercebuda, fins i tot ignorada, per a moltes cobles, molts llocs i moltes entitats.
  Dels pocs llocs on es pot dir que es va celebrar el Dia Universal de la Sardana va ser Sant Feliu de Guíxols, gràcies a l’Agrupació Amics de la Sardana.
  La sardana triada enguany per a ser Universal, va ser “Catalunya” del mestre Enric Morera, en complir-se els 150 anys del seu naixement.
  Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries van ser els encarregats de l’audició que es va celebrar al Passeig dels Guíxols a les dotze del migdia sota un sol de justícia que va posar a prova la fidelitat dels balladors que, entre sardana i sardana, buscaven qualsevol raconet d’ombra que els pocs i petits arbres els podien oferir. La Cobla, per sort, va poder comptar amb la protecció dels dos arbres més grans que hi ha en aquest tram de passeig.
  Val a dir que aquesta va ser la darrera audició matinal ja que, a partir del proper divendres 3 de juliol, comença la temporada d’estiu amb audicions setmanals que acabaran l’11 de setembre, amb la tradicional audició a la Plaça del Mercat per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.trencats i seguits


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies