• Categories
 • El nou govern local incrementa les assignacions dels seus regidors

  01/07/2015

  Ahir al vespre es va celebrar el ple extraordinari amb motiu de la presentació del nou cartipàs municipal definitiu i d’altres aspectes que regiran l’organització municipal durant el nou mandat.
  El cartipàs va ser aprovat pels tres grups de govern, mentre l’oposició es va abstenir, excepte el vot en contra de Guíxols des del Carrer (GdC) -el més bel·ligerant-, MES i CiU pel que fa als salaris. L’alcalde, Carles Motas. tindrà set tinents d’alcalde (Josep Melcior Muñoz, Jordi Vilà, Josep Saballs, Sílvia Romero, Laura Aiguaviva, Josep Ramon Llobet i Salvador Calabuig), i fa desaparèixer la controvertida figura del vicealcalde, creada per l’antic govern i que Tots per Sant Feliu va discutir fins la sacietat.
  El nou govern local tindrà tres membres amb dedicació municipal: l’alcalde, amb una jornada del 90%, tindrà amb un salari brut de 44.800 euros anuals (14 pagues de 2.300 euros), el mateix sou i dedicació que el seu predecessor Joan Alfons Albó. El primer tinent d’alcalde, Muñoz, a mitja jornada, cobrarà 25.000 euros bruts, i Josep Ramon Llobet, que amb un 95% de dedicació percebrà 24.500 euros bruts. Per tant, l’assignació d’aquests 3 membres supera de llarg les dedicacions municipals de l’anterior equip de govern, ja que els actuals obtindran 94.360 euros bruts, per 87.808 l’anterior.

  En aquest punt, la portaveu de la CUP, Elena Delgado, es va abstenir i els altres van votar en contra, ressaltant especialment la crítica de Jordi Lloveras (GdC): sobre l’increment de dedicacions respecte al mandat anterior. I és que el codi ètic de la formació limita el sou a tres cops el salari mínim interprofessional (uns 1.850 euros). Motas va defensar que la despesa conjunta de tota la corporació serà de 37.000 euros anuals menys.
  Aquestes rebaixes surten dels sous per assistència al ple, que ara seran de 400 euros en lloc dels 500 del mandat anterior, i l’assistència al Consell de Govern serà més alt. Per tant, les diferències entre les assignacions de regidors de govern i de l’oposició seran encara més àmplies.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies