• Categories
 • Josep Rahola, memòria viva del catalanisme

  02/07/2015

  La Casa Irla va acollir el passat dissabte  27 de juny un petit acte d’homenatge a la figura de l’exsenador d’Esquerra Republicana de Catalunya Josep Rahola, amb la presentació de la seva biografia a càrrec de l’historiador Francesc Marco Palau, acompanyat del també figuerenc Enric Pujol.

  El llibre “Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat“, fruit de la Beca de la Fundació Josep Irla, editada amb col·laboració amb la Diputació de Girona,  recorda la figura de Rahola, senador d’ERC durant els anys 1979 a 1986,  representant les comarques gironines.

  Amb 97 anys, Josep Rahola és la memòria viva del catalanisme, i tot i que la seva salut no va permetre la seva presència a l’acte, familiars seus sí que van poder transmetre el seu agraïment.

  La Casa Irla pretén retre homenatge a tots aquests exemples de fidelitat al país i de figures que han lluitat i defensat els valors d’esquerres, catalanistes i republicans així com un compromís nacional.

  Exposició d’Anna Gutiérrez

  D’altra banda, el proper dissabte dia 4 de juliol a les 19 h s’inaugura l’exposició ” D’aparences i apareguts” de la pintora Anna Gutiérrez, que s’estendrà fins el 31 d’agost.

  L’obra de Gutiérrez  és a l’entorn de la persona, l’home-dona i l’infant, sers uns i nus; a la intempèrie. Tan colpidorament nus com ho són aquells hombre-mujer d’Antonio López. Les seves figures componen un silenci del qual flueix una gran,  trista i esperançadora bellesa. Expressen una intensa, convençuda i construïda convicció.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies