• Categories
 • Finalitza el Mundial de Vela

  28/07/2015
  El primer classificat, recollint el premi en el podi final.

  La 15a edició de la Copa del Món de vela lleugera classe Splash, SPLASHWORLDS, que s’ha celebrat del 18 al 24 a Sant Feliu de Guíxols, Girona, ha finalitzat després una d’una setmana de campionat i quatre dies de competició.

  El dissabte passat, dia 18, va començar la competició amb una regata amistosa. Després d’un dia de descans per falta de vent, els 130 regatistes dividits en tres categories, Gold, Silver i Red han competit durant quatre intenses jornades.
  Les categories Gold i Silver es van determinar els dos primers dies de competició en què es van fer sortides aleatòries. D’aquesta manera, els 58 primers classificats van competir els dos dies restants a Gold i la resta en Silver. La categoria Red ha estat integrada per 12 regatistes majors de 21 anys.
  Durant els dies de competició s’han celebrat 3 regates per cada categoria on s’han anat sumant les puntuacions obtingudes pels regatistes en cada prova per obtenir la puntuació final.
  La guanyadora absoluta de les categories Gold i Silver ha estat l’holandesa, ja dues vegades campiona del món, Guyonne Schuch. El guanyador de la categoria Silver ha estat el també holandès Micheiel Meeuwisse i el suís Marc Hoffman s’ha fet amb el trofeu en la categoria Red.
  L’equip català està “content amb els resultats obtinguts a causa de l’alt nivell que hi ha hagut”. La Marina i la Clara Cervera han aconseguit competir en la categoria Gold acabant 46 i 47 respectivament i Andreu Blanquer i Claudi Codina han competit en Silver acabant en les posicions 30 i 40.
  La gran sorpresa d’aquesta edició de SPLASHWORLDS han estat els dos germans integrants de l’equip panameny, Nelson i Ángelo Smith. Aquests germans pertanyen a un programa dirigit a infants en risc d’exclusió social a l’illa Comptadora de l’Arxipèlag de les Perles, a Panamà, promogut per Sailing Club Panamà i amb el suport de Presidència i de la Secretaria d’Economia i Competitivitat de Panamà entre d’altres.
  Ángelo, de 16 anys, ha acabat  en la 7a posició de la categoria Silver i  Nelson, de 19, a la 15a. L’actuació de l’equip panameny durant aquest mundial ha sorprès tant a entrenadors com a regatistes ja que tan sols porten navegant una mica més de 6 mesos i han aconseguit uns resultats molt positius. Durant el segon dia de competició, Nelson va destacar després d’aconseguir el quart lloc en la segona regata i el seu germà petit Ángelo va aconseguir el tercer dia de competició la segona posició en l’última regata del dia.
  La Copa del Món de Vela Splash ha comptat amb el suport de la ciutat de Sant Feliu i dels seus comerços. Més de 400 persones s’han desplaçat de diferents països amb motiu d’aquest campionat i els organitzadors calculen que reportarà a la ciutat un benefici d’uns 500.000 euros.
  L’Escola de Vela Força3, organitzadora d’aquest Campionat, ha comptat amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, Patronat de Turisme Costa Brava, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya i Ports de la Generalitat.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies