• Categories
 • La Principal d’Amsterdam va actuar a Sant Feliu

  02/08/2015

  El passat dilluns 13 de juliol, Sant Feliu de Guíxols va tenir el plaer de ser l’amfitrió de la cobla “La Principal d’Amsterdam”, en una de les poques audicions que ha ofert durant la seva gira catalana.
  La Principal d’Amsterdam, guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, va ser fundada l’any 1987 per una colla de músics professionals holandesos liderats pel clarinetista Rolff van Kreveld. Aquests músics,enamorats dels instruments típics de cobla i la seva peculiar sonoritat, tenen com a vocació promocionar-los dins els cicles de música contemporània holandesos.
  Contràriament al que sol ser habitual entre les cobles del nostre país, la Principal d’Amsterdam no va uniformada. Cada component, 4 dones i 7 homes, va vestit com més li agrada i, això fa que la formació ofereixi una imatge molt acolorida i desenfadada.

  amsterdam

  Pel que fa a l’audició, la Principal d’Amsterdam, va oferir una acurada selecció de sardanes d’una sonoritat magnífica, barrejant peces de compositors de sempre com Manel Saderra o Jaume Bonaterra amb les més contemporànies de J.J Beumala i Jordi Paulí.
  El Passeig del Mar oferia un bon aspecte malgrat que,com sempre, hi havia més gent escoltant, tant drets com asseguts a les terrasses dels bars,que no pas ballant. Tot i això,l’audició va ser tot un èxit i aquesta cronista la va a acomiadar amb el desig de no tardar gaires anys a tornar escoltar la Principal d’Amsterdam.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies