• Categories
 • El Camí de les Comes estrena un nou terra estabilitzat

  25/08/2015
  El tècnic municipal d'Urbanisme, el tècnic de l'empresa constructora, el delegat de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, l'alcalde Carles Motas i els regidors Muñoz i Saballs, durant l'acte d'estrena del nou camí.

  El camí de les Comes, de gairebé dos quilòmetres de llarg i que dóna accés a nombroses propietats situades a peu de muntanya, és un dels camins de terra que fins ara presentava nombroses problemàtiques quan plovia.

  Durant anys i degut a un sistema incorrecte de circulació de les aigües de pluja, el terreny s’havia erosionat, provocant nombrosos desperfectes, danyant la superfície i fent impracticable l’accés a les cases.

  Aquest fet es va agreujar a finals d’estiu de 2014, quan les pluges van provocar desperfectes de gran consideració com ara el despreniment de part del talús del Camí de Les Comes cap a la finca privada del Molí de Vent.

  La modificació del camí ha canviat la pavimentació i la xarxa de drenatge per tal que s’evitin aquests problemes. La solució ha estat un paviment amb tractament d’estabilització del sòl (mescla de sauló, ciment i additius), un material resistent a l’erosió i integrat dins l’entorn natural on està situat, i que evita l’ús de paviments com el formigó o l’asfalt, menys respectuosos amb el medi natural.

  Al Camí de les Comes, des de la ronda de Ponent fins a la carretera de la urbanització Casa Nova, s’ha actuat amb formació de cunetes, conduccions enterrades i formació de pendents del propi camí, pavimentant amb tractament d’estabilització del sòl.

  Al carrer Pécher s’hi preveu executar una canal de recollida d’aigües procedents del talús existent entre el propi carrer i el Camí de Les Comes.

  Un cop realitzada l’actuació, que té una subvenció de la Diputació de Girona, les tasques de manteniment correspondran als veïns que hi habiten.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies