• Categories
 • GdC i la CUP presentaran mocions sobre temes socials al proper Ple

  27/10/2015
  Elena Delgado (CUP) i Jordi Lloveras (GdC), els regidors més implicats en les lluites socials.

  Guíxols des del Carrer (GdC) i la CUP presentaran mocions sobre temes socials al Ple del mes d’octubre, programat per aquest dijous. En concret, les mocions versaran sobre les mesures per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la nutrició infantil i pretenen que el govern de la ciutat sigui més proactiu en temes socials.

  Els dos partits d’esquerres es basen en la llei impulsada per Iniciativa Legislativa Popular que demana mesures urgents per afrontar les emergències en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, que estableix que els ajuntaments puguin adoptar una sèrie de mesures per garantir-ne la seva aplicació.

  En aquest sentit, Guíxols des del Carrer i la CUP han presentat una moció per recordar a l’equip de govern que la recent legislació introdueix canvis importants en la gestió del sobreendeutament hipotecari i que situa conceptes clau com són la dació en pagament, la mediació extrajudicial o l’exigència d’alternativa residencial en lloguer social.

  Tant la CUP com Guíxols des del Carrer recorden també que els  ajuntaments són una part activa i molt important en la implantació de mesures regulades en aquesta nova Llei com són, per exemple, el lloguer social  obligatori per alguns tenidors d’habitatges o les garanties per al reallotjament de les persones afectades per desnonaments que es puguin quedar al carrer.

  Igualment al Ple de dijous les dues formacions plantejaran una moció per  exigir a la Generalitat que habiliti les partides necessàries per atendre al cent  per cent les sol·licituds de beques-menjador avaluades pels serveis socials. Guíxols des del Carrer i la CUP recorden que aquestes partides estan congelades des de fa 4 anys i que el sistema de beques és cada cop més complicat.

  Per això, i en el marc del debat pressupostari, les dues formacions  presentaran també una esmena perquè el consistori destini una partida amb recursos propis per cobrir les necessitats de nutrició infantil que es detectin i no sigui possible cobrir amb els actuals fons econòmics que cedeix la Generalitat i que es gestionen a través del Consell Comarcal.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies