• Categories
 • Es desborda el nombre d’inscrits al 2n Congrés de Remeis Populars

  05/11/2015

  El segon congrés de “Remeis Populars a l’abast de tothom” ha aixecat una gran expectació i ha esgotat totes les places previstes. La jornada tindrà lloc aquest dissabte 7 de novembre al Museu d’Història.

  El Col·lectiu de Remeiers i Remeires,amb la col·laboració del Museu d’Història, organitzen el segon congrés de Remeis Populars, que en aquesta ocasió comptarà amb la participació d’una vintena de ponents distribuïts en tres taules de debat, a més de diverses demostracions, projeccions i conferències al voltant dels remeis populars.

  Les activitats previstes pretenen donar una visió àmplia i polièdrica dels remeis populars en els nostres dies i com aquests es tracten i es divulguen des de diferents àmbits: les institucions, les noves fornades de remeieres i també els jardins botànics, en tant que punts de difusió de l’ús de les plantes medicinals.

  Els encarregats d’inaugurar la jornada seran Josep Maria Comelles, director del Medical Anthropology Research Center i representant de la Universitat Rovira i Virgili, i l’antropòloga Isabella Ricco, que pronunciaran la conferència “Rituals populars de sanació i nou model de curanderisme”.

  Durant la jornada tindrà lloc l’assemblea, espai obert a la participació en el qual tots els assistents tindran l’oportunitat d’opinar i d’implicar-se en les activitats que porta a terme el Col·lectiu de Remeiers i Remeieres.

  I a nivell pràctic, es podran aprendre diverses aplicacions de les plantes a través de les dues demostracions previstes: “Remeis populars amb fruites, verdures i herbes del jardí”, al matí; i “la màgia de les plantes: preparació de saquets, ungüents i encens”, a la tarda.

  Al llarg de tot el dia es projectaran les filmacions que els membres del col·lectiu han enregistrat de les xerrades, sortides i diferents activitats que han organitzat en els darrers anys.

  Que els remeis populars desperten un interès creixent ha quedat palès en el període d’inscripció al congrés ja que tot i que l’aforament de l’espai és gran (prop de 100 participants), totes les localitats es van esgotar dos mesos abans de la seva celebració.

  El primer congrés, que es va celebrar l’any 2007 al Centre Cívic del Pont Major (Girona), també va ser un èxit d’assitència.

   

  Consulteu aquí el Programa II Congrés Remeis Populars


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies