• Categories
 • Èxit del Congrés de Remeis Populars celebrat al Monestir

  07/11/2015

  Són imatges de la inauguració feta avui dissabte 7 de novembre del Segon Congrés de Remeis Populars a l’abast de tothom, a l’Espai de Congressos i reunions del Monestir.
  Aquesta trobada, a la qual només s’hi podia accedir amb inscripció prèvia, tenia una capacitat de 140 persones i aproximadament 120 van quedar en llista d’espera.
  Des de l’organització del certamen s’ha indicat que sortosament aquesta és una activitat que es va fent de forma freqüent en el temps, i en molts casos al carrer, cosa que fa que no hi hagi límits.
  Per la seva banda, l’alcalde Carles Motas ha indicat que la ciutat vol apostar pels congressos de petit format, perquè s’aconsegueix una via de nous visitants, els congressistes, que en els temps lliures poden descobrir Sant Feliu de Guíxols i els seus atractius.

  Durant dotze hores,  marató d’activitats
  El Col·lectiu de Remeiers i Remeires,amb la col·laboració del Museu d’Història  organitzen el segon congrés de Remeis Populars, que en aquesta  ocasió comptarà amb la participació d’una vintena de ponents distribuïts en tres taules de debat, a més de diverses demostracions, projeccions i conferències al voltant dels remeis populars.
  Les activitats previstes pretenen donar una visió àmplia i polièdrica dels remeis populars en els nostres dies i com aquests es tracten i es divulguen des de diferents àmbits: les institucions, les noves fornades de remeieres i també els jardins botànics, en tant que punts de difusió de l’ús de les plantes medicinals.
  Els encarregats d’inaugurar la jornada han estat Josep Maria Comelles, director del Medical Anthropology Research Center i representant de la Universitat Rovira i Virgili, i l’antropòloga Isabella Ricco,  amb la conferència “Rituals populars de sanació i nou model de curanderisme”.
  També ha tingut lloc l’assemblea, espai obert a la participació en el qual tots els assistents han tingut l’oportunitat d’opinar i d’implicar-se en les activitats que porta a terme el Col·lectiu de Remeiers i Remeieres.
  I a nivell pràctic, s’han pogut aprendre diverses aplicacions de les plantes a través de dues demostracions: “Remeis populars amb fruites, verdures i herbes del jardí”, al matí; i “la màgia de les plantes: preparació de saquets, ungüents i encens”, a la tarda.
  Al llarg de tot el dia s’han projectat les filmacions que els membres del col·lectiu han enregistrat de les xerrades, sortides i diferents activitats que han organitzat en els darrers anys.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies