• Categories
 • El llegat Anlló comença a prendre nova forma

  19/11/2015
  Una imatge de l'enderroc de l'antic Hotel Les Noies

  El llegat dels germans Anlló comença a reviure. Les màquines, ja enderroquen els antics hotels Rex i Les Noies per aixecar un nou establiment de 4 estrelles amb 65 habitacions i que suposarà una inversió de més de 6 milions d’euros. En paral·lel, està en marxa la reconversió del Regina en un altre hotel de 3 estrelles i 44 habitacions.
  A banda, l’Ajuntament reclama a la Generalitat que aboni el milió d’euros que s’ha recaptat fins ara amb la subhasta de part del patrimoni per poder-lo destinar a equipaments per la ciutat.

  Els dos germans, Joan i Francesc Anlló, van morir l’any 2002 sense haver fet testament ni tenir descendència i amb múltiples propietats, entre les quals hi havia nou hotels a Sant Feliu, diverses finques, habitatges (entre els quals, un pis a Barcelona) i aparcaments.

  La defunció dels propietaris sense herència va obrir un llarg procés de gestió del seu llegat, que finalment ha començat a veure la llum al final del túnel. Després de fer-se les primeres subhastes d’immobles que havien estat propietat dels germans, per fi les màquines comencen a treballar per convertir els antics hotels en nous establiments turístics.

  Aquest dimarts, les màquines han començat a enderrocar la façana dels antics hotels Rex i les Noies. La propietat és d’un inversor rus que tirarà avall els edificis i hi aixecarà un nou hotel de 4 estrelles i amb 65 habitacions.

  Les feines d’enderroc s’allargaran fins al gener i no seran senzilles, perquè han de mantenir dempeus dues façanes històriques, que quedaran integrades al nou projecte. La previsió és que l’hotel es pugui inaugurar la Setmana Santa del 2018.

  Els hotels Rex i Les Noies estaven ubicats al cor de Sant Feliu i a només 100 metres de la platja. Això fa que per a molts veïns tinguin un valor quasi sentimental. El constructor Josep Sais ha explicat que ha rebut algunes peticions de veïns que voldrien conservar alguna de les lletres del cartell ‘Hotel Les Noies’. “Senten certa nostàlgia i les volen conservar, o sigui que les despenjarem perquè no es facin malbé i les donarem a qui ens ho han demanat”, ha explicat Sais.

  Un altre establiment de Sant Feliu que havia estat propietat dels Anlló i on també han començat les obres és a l’antic hotel Regina, amb remodelació interior sense enderrocar la façana. El Regina es convertirà en un hotel de 3 estrelles amb 44 habitacions i 5 apartaments.

  Asil Surís i Museu Thyssen

  Tot i que els treballs han començat a alguns dels antics hotels dels Anlló, encara no s’ha subhastat tot el seu patrimoni. Entre d’altres immobles, encara falta adjudicar la joia del llegat: l’hotel Panorama, que l’ajuntament espera que surti a subhasta abans de l’estiu i que sigui l’immoble més car, també perquè surt al mercat en un moment en què els preus comencen a ser més elevats que en plena crisi.

  Els diners que s’aconsegueixin amb la subhasta i venda de l’herència dels Anlló revertiran al municipi. L’alcalde Carles Motas diu que “serviran per finançar part de les obres de remodelació de l’asil Surís” i per construir el nou Museu Thyssen de Sant Feliu, que tot i que fa unes setmanes va reconèixer que era inviable ara hi torna a apostar, però fent-lo dins el Monestir, del qual estan elaborant l’avantprojecte i, en paral·lel, redactant el conveni de cessió d’obra. Encara no hi ha pressupost aproximat sobre quin cost tindrà.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies