• Categories
 • Creu Roja alerta que el virus de la Sida es diagnostica tard en la meitat dels casos

  01/12/2015

  Creu Roja Joventut i la Creu Roja han engegat la campanya estatal “Posa-te’l. Què més dóna? Sí que DónA”, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del VIH i/o Sida entre la població a través de la promoció de conductes i actituds saludables mitjançant accions d’informació i sensibilització, que es faran en diferents punts del territori català. Malgrat els avenços contra aquesta malaltia, com ara l’eficàcia del tractament antiretroviral, i la reducció del nombre d’infeccions arreu de l’Estat, els darrers informes alerten que la infecció per VIH es transmet majoritàriament per via sexual i que el 50% de les persones diagnosticades d’infecció per VIH per primera vegada el 2013 presentaven evidències d’un diagnòstic tardà, tot i la gratuïtat i confidencialitat de la prova, segons dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Per això, Creu Roja vol promoure el diagnòstic precoç entre qualsevol persona que hagi realitzat una pràctica de risc tant entre el conjunt de la ciutadania com entre els professionals de la salut. Cal tenir en compte que entre 130.000 i 160.000 persones viuen amb el virus del VIH arreu de l’Estat, de les quals entre el 25 i el 30% desconeix la seva situació. Pel que a fa a Catalunya, l’informe de Vigilància epidemiològica de la infecció de VIH i SIDA (provisional de desembre 2014) recull un total de 763 casos de nous diagnòstics de VIH, 147 dels quals són de menors de 30 anys (19,23%). A més, l’Agència de Salut Pública de Barcelona alerta de la relaxació en l’ús del preservatiu per part de la població jove i de l’increment de casos d’infeccions de transmissió sexual. Arreu del món, es calcula que 35 milions de persones viuen amb el VIH i que la meitat no ho saben. Segons dades d’ONUSIDA de 2014, s’estima que prop del 70% de persones d’aquestes persones es concentren en països de l’Àfrica Sub-Sahariana. Entre les causes, cal remarcar la manca de programes preventius i d’accés a profilàctics, els estigmes que recauen sobre les persones infectades i l’elevat cost dels tractaments antiretrovirals. En quant a la mortalitat, 1,2 milions de persones al món van morir com a conseqüència de malalties relacionades amb la Sida l’any 2014, tot i que aquesta xifra s’ha reduït un 42% des de 2004.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies