• Categories
 • Comunicat conjunt de CUP i GdC referent al debat dels pressupostos

  24/12/2015

  Elena Delgado i Jordi Lloveras, regidors respectivament dels grups municipals Candidatura Unitat Popular (CUP) i Guíxols des del Carrer-Entesa (GdC) volem manifestar la nostra perplexitat per les valoracions del senyor alcalde en relació als vots contraris de les nostres formacions en el debat dels pressupostos 2016. Manifestacions com “Votar en contra dels pressupostos és votar en contra les despeses en emergències socials” o “esteu votant en contra les ajudes a serveis d’aliments” o “votar en contra dels pressupostos és votar en contra d’atendre les necessitats educatives especials, i també, és votar en contra de les inversions en el barri de Vilartagues” demostren, al marge d’una preocupant altivesa i un greu desdeny, un cert tic autoritari i  falta de cintura política. La intel·ligència política es tempera bregant amb les tensions insuperables de la pròpia política, malgrat que alguns, per més anys que hi portin, sembla que no ho acaben d’entendre.
  Senyor Alcalde, ha perdut la perspectiva i confon uns pressupostos on hi ha caritat amb uns de socials. Uns pressupostos socials són aquells que milloren les condicions de vida de la gent més desafavorida i no aquells que donen caritat mentre es continua gastant en despeses ostentoses com el Thyssen o la Porta Ferrada. Si li sembla posem els pressupostos a la participació ciutadana, a veure què decideix la gent. Segur que li donen una lliçó de què són uns pressupostos socials, perquè la gent sí que escollirà tot allò que millori les seves vides.
  Per tot plegat, des de GdC i la CUP volem manifestar alguns motius (només alguns perquè sinó l’exposició seria excessivament llarga) que ens van portar a emetre el nostre vot negatiu.
  -Perquè és una falta de transparència i consideració lliurar tota la documentació de l’expedient quatre dies abans de la votació (inclosos dissabte i diumenge), no donant temps per un examen exhaustiu dels mateixos, ni tan sols l’oportunitat de convocar una assemblea per part de la CUP.
  -Perquè pensem que no ens mereixem l’arrogància amb la què l’equip de govern va portar la sessió (per posar un exemple, no es van dignar contestar ni una de les moltes preguntes que se li van fer des de GdC, simplement es van limitar a repetir el discurs genèric).
  -Perquè no compartim l’opinió manifestada que una retribució anual de 30.600 euros no és una retribució digna per un càrrec públic (malgrat que la realitat ens demostra que aquest és un salari que està molt per sobre de la mitjana dels salaris dels treballadors i les treballadores -deu que per aquests sí que és digne-).
  -Perquè no compartim que regidors de govern sense dedicació (és a dir, que tenen una feina remunerada fora de l’Ajuntament) ingressin cada mes entre 1400 i 1900 euros en concepte d’indemnitzacions per assistir a reunions dels òrgans de direcció (per a nosaltres, aquest muntant no és una indemnització sinó un sobresou).
  -Perquè no hi ha el més mínim compromís en tot el projecte pressupostari, per petit que aquest sigui, d’avançar cap a un model de pressupost participatiu (malgrat que alguns, durant la campanya electoral, s’omplien la boca parlant de fomentar la participació ciutadana).
  -Perquè, lògicament, en la discussió ideològica del pressupost, no compartim el repartiment que s’han fet en certes partides pressupostàries, algunes a la baixa, d’altres a l’alça, però totes argumentades per part de Guíxols des del Carrer (malgrat que cap d’elles va obtenir resposta en el debat).
  Per acabar, i davant l’afirmació del senyor alcalde dient que “ens avança per l’esquerra” dir-li, només, que ser d’esquerres és alguna cosa més que signar amb un bon vestit uns pressupostos suposadament socials (el temps dirà i estarem atents a que això sigui així). Ser d’esquerres és un sentiment, és una manera de fer i entendre la vida. Ser d’esquerres vol dir defensar la lluita de classes. Vol dir mobilitzar-se, solidaritzar-se, vol dir també indignar-se davant l’exclusió social. Ser d’esquerres vol dir comprometre’s a potenciar valors col·lectius en oposició a valoracions netament individuals. No se’ns enfadi, senyor Alcalde, però nosaltres a vostè, més que tot això, el veiem com un defensor de l’ordre social establert, tradicional i conservador. Fins a reveure.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies