• Categories
 • Accident mortal a la Via Ferrada

  29/12/2015

  Una mestra d’Esplugues de Llobregat,  va morir ahir al vespre en precipitar-se per causes encara desconegudes des d’uns 20 metres del penya-segat de la Via Ferrada de la Cala del Molí.  La víctima tenia 47 anys i era una muntanyenca experimentada, segons fonts properes a la víctima.  El grup en què anava estava inspeccionant la zona per tal de planejar quin era la millor manera de fer-la. El cadàver va ser traslladat a darrera hora de la nit fins al port en una embarcació dels bombers.

  Els bombers van rebre l’avís de l’accident a les vuit del vespre, quan un dels acompanyants  va alertar que la dona havia caigut  de la via ferrada de la Cala del Molí. En la trucada d’alerta, l’home va manifestar que estava cridant la companya, sense rebre cap resposta. A partir de l’avís, els cossos d’emergència van activar-se i van desplaçar-se fins a la via ferrada. També va acudir-hi la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra, que es va fer càrrec del cas.

  Els bombers van localitzar el cos sense vida de la dona cap a les nou del vespre en un lloc de difícil accés, entre roques, i a uns 20 metres avall del traçat. Els acompanyants de la víctima van necessitar atenció psicològica del SEM.

  L’any 2004, la via ferrada ja va ser escenari d’un altre tràgic accident quan un home també va caure i morir. Precisament, aquest accident va ser el detonant perquè Costes de l’Estat, que en tenia la competència ja que el traçat passa per la zona marítimo-terrestre, decidís tancar-la el gener de 2005.

  El mandat passat, el govern municipal va recuperar el projecte de reobrir aquesta via ferrada, cosa que va aconseguir el juny del 2013. I, des d’aleshores, s’ha convertit amb una activitat molt atractiva i popular ja que és molt concorreguda. L’accés hi és lliure i gratuït, però la responsabilitat és de l’usuari, cosa que l’Ajuntament ja adverteix a l’inici del recorregut, on també s’informa del material indispensable i obligatori: casc, arnés, calçat adequat i un dissipador d’energia (zipper). Així com que els usuaris disposin d’una assegurança.

  El tram té una longitud de 480 metres, dividits en dos trams amb dos nivells de dificultat, fàcil i mitjà. Ressegueix els penya-segats de la Cala del Molí amb una vistes fantàstiques, que l’han convertida en una de les preferides per ser l’única al món que penja sobre del mar des de les roques. Té desnivells que van de cinc a 20 metres. En funció de l’experiència i l’agilitat de l’escalador, els trams es poden fer en entre una hora i dues hores i mitja.

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies