• Categories
 • Nota del grup municipal de CiU en referència als pressupostos 2016

  29/12/2015

  Les presses per aprovar el pressupost de 2016 abans de final d’any van motivar que el passat 22 de desembre es presentés, només 4 dies després de posar a disposició de la oposició la documentació, un pressupost incomplert, ple d’errades, de mancances imprescindibles pel bon funcionament de la ciutat, amb  partides mal dimensionades i moltes incongruències.
  L’Ajuntament disposarà al 2016 inicialment de 730.000.-€ més que al 2015, als que s’hi afegiran aproximadament 1.000.000.-€ més un cop tancada la liquidació del 2015, però aquest increment no es veurà reflectit en millorar les necessitats reals dels ciutadans :
  -Es recapta  pràcticament el mateix import d’impostos.
  -No milloren els Plans ocupacionals per a formació i reciclatge d’aturats.
  -No milloren l’aportació  per a incentivar l’activitat comercial de la ciutat
  -La millora real per ajuts econòmics als serveis socials es només de 48.000.-€.
  -No milloren la plantilla de la policia municipal que permetria millor servei.
  En referència a les despeses de funcionament, cal destacar l’increment del  50% per a contractacions d’orquestres de la Festa Major, que passa a tenir una consignació de 107.000.-€, del tot innecessària segons la nostre opinió, doncs es pot millorar molt obrint la participació dels joves en la elecció dels grups i fomentant  l’actuació de músics locals.
  La partida de comunicació associada a Alcaldia s’ha multiplicat per 4. No s’ha de confondre amb altres partides de comunicació com de TVCB o difusió de grans esdeveniments, que tenen partida pròpia dins el pressupost i que no s’han incrementat.
  Es preveu un increment de despeses de subministraments (llum, aigua, calefacció) de mes de 232.000.-€ i en comptes de continuar amb les polítiques d’estalvi energètic iniciades al 2012, el nou govern ha eliminat la partida destinada a inversió en  estalvi energètic als edificis municipals.
  El contracte de neteja no presenta variacions, la qual cosa fa pensar que el govern té intenció de prorrogar l’actual per 2 anys més, en comptes de tramitar un nou contracte quan acabi l’actual al 2016.
  S’han eliminat els Ajuts per IBI i se n’han creat d’altres per a persones d’escassa capacitat econòmica.  No sabem a qui van dirigits aquests ajuts, però si sabem que els Ajuts per IBI els rebien majoritàriament aturats i jubilats.
  Més del  50% de l’increment per a Serveis Socials és per a contractar personal per diversos programes i la resta, 25.000.-€ per a dotar l’àrea d’Envelliment actiu. El nostre grup municipal ha demanat al govern que no intenti municipalitzar la gestió dels casals i que els deixi gestionar per ells mateixos.
  El pressupost d’ inversions està íntegrament conformat per projectes preparats pel govern anterior, encara que n’han deixat fora d’altres que al nostre entendre tenien més prioritat. Alguns exemples serien els següents:   la 2ª fase de l’urbanització del carrer de les Eres i la 2ª fase de l’ urbanització del carrer  Santa Magdalena, completar l’skate park  i l’adequació de les cases de Baldiri com a habitatge social, entre d’altres.
  Algunes partides seran del tot insuficients i caldrà fer una modificació del pressupost per completar-les, com la d’ inversions en platges, que anualment puja uns 30.000.-€ i enguany només està previst de posar-hi unes passarel•les als espigons;  la  inversió a l’Asil Surís, que anualment és d’uns 80.000.-€ i enguany només s’ha dotat amb 30.000.-€, igual que  l’exposició Thyssen,  que amb la inversió que s’ha previst serà impossible de realitzar.
  No hi ha continuïtat pel Pla de Barris en aquests pressupostos, deixant sense finançament la reurbanització de la Plaça del Nord, carrer Nou de Sant Antoni i el carrer Huguet.
  El pressupost no destina diners per al manteniment de les escoles públiques,tot i que aquesta és una competència ineludible de l’Ajuntament, a la qual es destinen anualment uns 60.000.-€ . D’altra banda,  tampoc preveu cap aportació a la construcció del Nou Institut.
  En comptes d’això, el govern ha decidit invertir 400.000.-€ en construir el Guíxols Arena, una macrograda de formigó i adaptar l’espai per a concerts de gran format. Des del grup municipal de CIU vàrem demanar al govern actual que torni a estudiar el projecte, apostant per  transformar aquest espai en un gran aparcament públic a Vilartagues, per a uns  200 vehicles. La inversió hauria de repercutir en l’adequació d’aquest aparcament, doncs caldria asfaltar, construir voreres  i il•luminar la zona. En relació a les grades que volen construir, creiem que es poden substituir per les que es fan servir per la Porta Ferrada que són propietat de l’Ajuntament i es poden muntar quan sigui necessari. D’aquesta manera, el cost del projecte es rebaixarà dràsticament i amb la diferència es poden fer altres inversions més interessants per la ciutat.
  Finalment, volem posar de manifest que el grup municipal de Convergència i Unió presentarà al•legacions a aquest pressupost per intentar corregir les moltes mancances que té i esperem que el govern les accepti pel bé de la ciutat, i rectifiqui un pressupost que van presentar i aprovar només amb els vots a favor del govern (TSF, ERC i PSC) i amb els vots en contra de CIU, Guíxols al Carrer, MES i la CUP.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies