• Categories
 • Ivan Quintana: “La concentració i l’actitud que van posar l’últim partit, és la que s’ha d’exigir cada setmana”

  09/01/2016

  Passades les vacances de Nadal, torna el futbol a Sant Feliu. Amb el 2016, també acaben les primeres voltes de les categories catalanes. En motiu d’això, i per fer una mica de balanç de la primera meitat de les competicions, encetem una ronda d’entrevistes als 4 entrenadors dels equips amateurs de la ciutat.
  Per a inaugurar, ens vam trobar amb Ivan Quintana, entrenador del primer equip del Guíxols, i vam fer una petit balanç de la complicada trajectòria de l’equip des de l’inici de la temporada.

  Amb el parón de nadal, quines sensacions et queden?
  Ha vingut massa d’hora. Ara que estàvem en embranzida, estàvem bé, i hauríem pogut remuntar més

  Les sensacions a la pretemporada van ser excel·lents. Què va canviar?
  Excés de confiança. Jo diria que fins la jornada 6-7, encara estàvem de pretemporada. No ens exigíem com en un partit de competició. Fins que no va arribar la crua realitat, no ens hem posat a to, a competir

  Es va començar la lliga amb una plantilla de 24 jugadors. Creus que això ha perjudicat més que millorar?
  Jo crec que no. Crec en la fam, en les ganes de voler-se guanyar un lloc i si que és cert que no va ajudar. Però si haguéssim tingut més jugadors, crec que la competitivitat hagués sigut superior fins i tot abans. Però bé, si que és cert que no han millorat el que teníem.

  Decepcionat?
  Bé, decepcionat no, perquè ja els coneixia d’abans, en situacions diferents. Vulguis o no, un jugador, en funció d’on ve, on va, de la manera que jugaràs, els companys, no saps mai 100% com reaccionarà. Decepcionat no, perquè el futbol ja parteix d’això.

  Avui mateix, si haguessis de marcar un objectiu per l’equip, quin seria?
  Anar setmana a setmana perquè tenim rivals complicats, diferents, si creiem en nosaltres, cada setmana ens posarem a lloc, a to, i anirem planificant i posant objectius.

  Reculem. Blanes, 19 de setembre. Partit controlat, 0-2 al minut 61… i s’acaba perdent. Com recordes aquell partit?
  Uns dels pitjors minuts, moments i tot, del que recordo des de que estic aquí al Guíxols. És casi inexplicable, com un partit super super bo, tàcticament molt ben fet, ens marquen un gol, guanyant fins i tot 1 a 2, i ens creiem perdedors. Aquell punt va ser d’inflexió total per nosaltres.

  Des d’aquella jornada, s’encadenen 6 jornades sense guanyar, i donant força mala imatge. Com es gestiona una situació així?
  És la gestió d’un entrenador. No hem d’estar sempre a les bones, sinó en aquestes, les dolentes. Tampoc podem dir que haguem sortit del tot, però sí que son situacions que has de fer més de psicòleg, de mig pare, de calmar els egos. Has de fer de tot menys d’entrenador, És una situació complicada.

  Ja que hem parlat del pitjor partit, parlem d’uns dels millors. L’última jornada es va plantar cara al líder indiscutible de la categoria. Què ha canviat d’un partit a l’altre?
  Motivació i concentració. Partim de la base que som un equip molt jove, i encara no tenim l’experiència que ens escau en certs partits que potser poden ser més senzills, i la concentració i l’actitud que van posar l’últim partit, és la que s’ha d’exigir cada setmana. El que ha de canviar és només el camp i el rival.

  Fa 4 jornades que l’equip no perd. Creus que s’està redreçant el camí?
  Sí, sí, completament. Si més no en confiança, els jugadors s’ho creuen més. Des de la part tècnica tenim menys por a fer certs canvis, a jugar de certa manera, vas una mica més tranquil, pots provar coses que abans per necessitat o per altres qüestions no podies fer. És millor

  En 15 jornades, només dues victòries a casa, quan la temporada passada, el Josep Sunyer era un fortí. Què ha passat?
  És la concentració. Jugar a casa hauria de ser super difícil per un rival, ens coneixem el camp, les condicions, la rapidesa, Aquí sí, a casa hem de donar un punt més de puntuació envers la classificació i d’actitud, de demostrar des de el minut 1 que el rival ha de suar moltíssim per a puntuar.

  Creus que l’ambient del camp, més aviat fred, perjudica?
  Respecte l’any passat, que és oposat a aquest en quant a resultats, no he notat una diferència. Ni nervis, ni res. Jo ho haig d’agrair, els resultats no han estat ni són els esperats, i que no hi ha hagut aquell “rum rum” que podríem pretendre, referent a un equip que aspirava a molt més. O sigui, és fred l’ambient, però tan per bo com per dolent. Amb això no ens podem queixar

  Has arribat a témer per el teu lloc en algun moment?
  Es que quan fas aquest tipus de valoracions és quan entens si un canvi de tècnic realment és la solució envers un grup. En aquesta situació que hem passat, ho has pogut pensar, ho has valorat, perquè tens gent que parla, que et ve a veure, que ve als entrenaments. Amb en David ens ho hem, no plantejat, si no com dient: “escolta, aviam”, fem anàlisi intern, personal, envers el que proposem, els partits, i si realment és una cosa nostra. Vam arribar a la conclusió que no era així, i que havíem de millorar amb la motivació del jugador, “picant-lo”. perquè millorés. I és la diferència. No hem canviat ni la manera d’entrenar ni el sistema, ni res. És només apretar-los més.

  Fa poques setmanes, es va anunciar el fitxatge del davanter Carlos López. Què pot donar aquest jugador al Guíxols?
  Finalització. És un jugador que té experiència, ha estat en categories superiors. Aquell punt que ens ha faltat a vegades, en certs partits que els has dominat, has tingut 7-8 ocasions que normalment no hauries de tenir, i no marques, o marques nomes un gol. Això fa que el rival no t’entri en un partit. Molts punts els hem perdut entre el 85 i el 90 i perquè no hem matat el partit abans. Jo crec que m’ha de portar aquell punt més, que el rival ja llepi al minut 60.

  Robin està entrenant amb l’equip. S’espera que pugui jugar aviat?
  Sí. De fet, l’estic esperant. Té una actitud i unes condicions enormes. A més, dins el grup està molt ben assentat, i espero que com abans millor. Estic per trucar al metge perquè li doni l’alta

  L’any passat hi havia molta unitat dins el vestuari. Aquest any, ha fallat això?
  Ha costat més de tenir-la. El punt d’unitat que ara tenim és el que ha fet que els resultats milloressin. Ara, s’entrena més agraït, tothom suma. Vulguis o no, quan hi ha mals resultats, les culpes son d’un altre, mai és d’un mateix.

  Espereu algun fitxatge més?
  Ens estem movent. Hi ha alguna baixa que contemplem, alguna posició que hem de millorar. No puc assegurar que sigui cert, però estem mirant

  Com veus la categoria aquesta temporada?
  Molt més igualada que l’any passat. Hi ha 2o 3 rivals més assentats a la part alta, però del 3 cap avall, tothom puntua amb tothom. Nosaltres, per exemple a casa, no materialitzem els partits, però als rivals els passa més o menys el mateix. Tret del Llagostera B, un camp fortí, tots estan puntuant a tot arreu. El que més em preocupa és que des de Primera catalana, els equip gironins no estan donant la talla

  Podeu acabar lluitant per pujar?
  Ho haurem de mirar a partir de la jornada 18-20. A partir d’allà podrem valorar perquè si aquesta tendència que nosaltres tenim, la materialitzem en punts… “Ojo!”


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies