• Categories
 • “Guíxols des del Carrer” proposarà l’elaboració d’un pla de transparència

  26/01/2016

  Segons un estudi fet entre les ciutats de més de 20.000 habitants i les capitals de comarca  publicat el desembre, Sant Feliu de Guíxols figura entre  els municipis menys transparents de  Catalunya. La llista de puntuacions determina que Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat són els més transparents dels 86 analitzats amb 12,5 punts, mentre que entre els municipis
  gironins que treuen més mala nota  hi ha Puigcerdà (0,5), Salt i Sant Feliu de Guíxols (1,5), a part  de La Bisbal d’Empordà amb (0) punts.
  La Llei Catalana 19/2014 de la Transparència, accés a la informació i bon govern fixa com a data  d’entrada de la mateixa el passat 1 de gener. A partir d’aquesta data les empreses públiques, els partits polítics i l’administració han de disposar del Portal de la Transparència, és a dir, una eina en forma de plataforma a internet que faciliti a la ciutadania informació sobre dades i contingut respecte de l’organització, del  funcionament, de la presa de decisions i de la gestió dels recursos públics.

  Guíxols des del Carrer-Entesa creu que el Portal de la Transparència que ha estrenat fa pocs dies l’equip de govern té mancances que cal corregir, tant en la manca d’informació publicada-  el grup d’esquerres creu que “no està penjat tot allò que hauria de ser-hi”- com en la navegació, enrevessada i poc manejable que actualment fa servir. GdC diu que “caldria fer-hi les millores tècniques adients perquè el Portal es presenti de forma més clara i assertiva i amb una navegació més lògica i assequible”.
  Al mateix temps, la formació GdC-Entesa recorda que el Portal de la Transparència no és l’única mesura que incorpora la llei de transparència i, en aquest sentit, apunta la necessitat de crear un Registre de Grups d’Interès de Sant Feliu de Guíxols, on s’inscriguin totes les persones, empreses, entitats i organitzacions que, treballant per compte propi, participin en l’elaboració i
  l’aplicació de les polítiques, els serveis i les obres municipals.
  Un altre dels aspectes que desenvolupa la llei de transparència a nivell municipal, i  del que no disposa actualment l’Ajuntament de la ciutat són les Cartes de Serveis, és a dir, documents públics que recullin informació puntual i actualitzada de cadascun dels serveis que ofereix l’Ajuntament.

  Per tot plegat, Guíxols des del Carrer-E proposarà en el Ple de dijous vinent l’elaboració d’un Pla Estratègic de Transparència que inclogui totes aquestes i altres qüestions, com per exemple el principi de “govern obert”, i que al mateix temps s’hauran de complementar amb l’establiment d’un sistema d’avaluació permanent.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies