• Categories
 • Mor a Sant Feliu el poeta Carles Hac-Mor

  28/01/2016

  El poeta i artista lleidatà  Carles Hac-Mor va morir ahir dimecres a la matinada a la nostra ciutat als 75 anys. Més conegut pel seu nom artístic (el seu era Carles Fernández i Mor), va destacar per ser una de les veus de l’inconformisme dels setanta. De fet, va arribar a crear autèntics gèneres propis, com l’escalaborn, la paraparèmia i l’hiposeptimí.
  Nascut a Lleida el novembre del 1940, Hac-Mor ha passat els darrers anys de la seva vida a Sant Feliu. Deixa un llegat de prop d’una quarantena de llibres, que li han donat diversos premis.
  Als anys setanta va abandonar els lí’mits establerts i va endinsar-se dins l’art conceptual i a fundar  Tecsual, Ampit i L’avioneta.
  A part de poesia, també va publicar assajos i novel·les. Despintura del jo li va valer el Premi Joan Fuster d’assaig el 1999; M’he menjat una cama es va erigir amb el guardó— Rosa Leveroni de poesia el 2003, i el 2012 Dietari del pic de l’estiu va guanyar els Jocs Florals de Barcelona.
  Hac-Mor també col·laborava a El País, El Segre, Diari de Lleida, TV3 i BTV i  escrivia en revistes cientí’fiques i culturals.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies