• Categories
 • La PAH denuncia que l’Ajuntament especula amb l’habitatge social

  29/01/2016
  Membres de la PAH Guíxols, en una parada informativa (ARXIU TG)

  Tal i com ha publicat Tribuna Ganxona recentment,  el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Josep Saballs, explica que l’Ajuntament està negociant una permuta entre un promotor i la SAREB per aconseguir entre 10 i 20 habitatges per destinar-los a lloguers socials, qualificant aquesta permuta de “jugada complexa a diverses bandes”. La PAH Guíxols creu l’operació “ho deu ser molt, de complexa, a jutjar per l’article extremadament enrevessat i confús” i qualifica de “dubtosa” l’operació ja que “no hi ha manera d’esbrinar qui cedeix què a qui, què es requalifica i perquè, què hi guanyen uns i altres i què costaria aquesta jugada a l’Ajuntament”.

  La PAH alerta que l’Ajuntament podria estar utilitzant l’habitatge com un bé especulatiu, ja que té un llista d’uns 150 pisos buits propietat d’entitats financeres, moltes d’elles rescatades amb diners públics i que el Ple va votar, fa ara just dos anys, favorablement i de manera unànime – també els grups ara al govern- una moció per sancionar els pisos buits i obligar els bancs a cedir-los.  “No sabem”, declaren des de la PAG Guíxols, “perquè a hores d’ara encara no ho han fet tal com s´hi van comprometre”, ja que la Plataforma ja fa temps que ho reclama perquè creu “de justícia” que l’Ajuntament exigeixi els bancs i entitats financeres la seva part de responsabilitat social “fent que cedeixin per a lloguer social part dels habitatges que van vendre a preus desorbitats per després desnonar sense cap escrúpol a qui, havent perdut la feina, no podia pagar”.

  La PAH també retreu a Saballs unes declaracions en què assegura que “de no sortir bé la jugada, es destinarien 100.000€ a rehabilitar les cases del Baldiri”, uns habitatges que fa poc l’Ajuntament va tapiar per evitar que es produïssin més actes vandàlics, fet, diu, “que va contrariar la PAH”. “El que va contrariar a la PAH no és que es tapiessin les cases sinó que, per deixadesa de l’anterior govern, unes cases que eren pràcticament habitables (uns 14.000€ es va calcular que costarien les reparacions) i que tan útils haguessin estat per a casos d’emergència social, es deixessin deteriorar fins aquest punt. Els mals governs els paguem molt cars!”, acaben dient.

   

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies