• Categories
 • El nou pressupost: com el govern s’ha apujat les retribucions i dedicacions el 2016

  01/02/2016

  En el ple del passat dijous es va aprovar definitivament el pressupost pel 2016. Un pressupost que ha vingut a corre-cuita, ha estat poc treballat i gens participat. Tres elements ens porten a fer aquestes afirmacions:

  En primer lloc, el fet que el pressupost 2016 s’hagi fet sense completar les partides d’inversions – amb l’única excepció del projecte anomenat Guíxols Arena -. Ja s’ha comunicat que haurem d’esperar i que durant tot l’any s’aniran fent modificacions i ampliacions. En el debat al ple ens van comentar que el pressupost és “quelcom viu”. I és que, malgrat que encara no estava aprovat, ja s’estaven anunciant modificacions del mateix. D’aquesta manera el govern es posava la bena abans de la ferida davant de les inevitables múltiples modificacions que haurà d’afrontar per tal de que l’exercici econòmic tingui finalment la mínima coherència necessària.

  En segon lloc, el govern no ha acceptat cap al·legació feta a aquest pressupost. Diverses associacions de veïns i entitats així com algun grup municipal han fet arribar les seves propostes durant la fase d’exposició al públic. Han estat moltes les propostes de millora amb absoluta bona fe. Algunes d’elles, fins i tot, no costaven diners. Cap d’elles ha merescut l’atenció del govern, ni tan sols una acció de cortesia.

  I finalment, la famosa negociació de les partides dedicades a personal. Un cavall de batalla de Tots per Sant Feliu quan estava a l’oposició. Tant fou així que la primera mesura que va adoptar el senyor Motas quan va estrenar alcaldia fou estimar les al·legacions fetes en el pressupost 2015 per un sindicat… Doncs bé, amb aquests antecedents, com es pot explicar que al 2016 no es millorés aquest aspecte del pressupost? Ans al contrari, en aquest exercici han estat quasi tots els sindicats els que han denunciat la manca diàleg en l’aprovació dels pressupostos – tots menys un, segons va aclarir el regidor d’hisenda – .

  Com s’explica tot plegat? La resposta és senzilla: el govern tenia pressa per tenir en vigor l’augment de les retribucions i dedicacions dels senyors regidors – fins a tres, una per a cada partit del govern -.

  El pressupost ha estat a punt per la nòmina del gener. Aquesta era la única prioritat. Missió acomplerta. Per a tota la resta… ja hi haurà les modificacions.

   

  Moviment d’Esquerres – MES Sant Feliu de Guíxols

   

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies