• Categories
 • CiU explica les al·legacions al pressupost

  03/02/2016
  La portaveu de CiU, Dolors Ligero, a TV Costa Brava (XipTV)

  El grup municipal de CiU a Sant Feliu alerta que el pressupost presentat per l’equip de govern de Carles Motas  ha rebut un total de nou al•legacions -3 de diferents Associacions de Veïns, 4 de sindicats dels treballadors i 2 dels partits de l’oposició GdC i CiU-  i que aquest és un fet que mai havia passat a la nostra ciutat, ja que mai s’havien rebut tantes propostes de modificació.

  Segons CiU, és evident que aquest pressupost “ni té el consens dels partits de l’oposició, els quals  representem una bona part  de la ciutadania,  ni té el consens de la majoria d’ Associacions de Veïns, ni el  dels representants sindicals  de l’Ajuntament”.
  La federació veu les al•legacions al pressupost com una “oportunitat per obrir la participació”,  cosa que no van fer durant la confecció del mateix.  “Si en la redacció final  es té en compte la revisió dels punts que proposen les al•legacions, entenem que podria fer millorar un pressupost que al nostre entendre és incomplert, presenta partides mal dimensionades i moltes incongruències”, tal i com va dir al Ple la regidora de la formació Dolors Ligero.
  El grup municipal de Convergència i Unió va presentar unes al•legacions que, de fet,  són una proposta de modificació pressupostària. Algunes de les modificacions proposades i desestimades pel govern, segons CiU, “de ben segur les hauran de posar en pràctica durant l’any”, com ara les referents a manteniment de les escoles, que CiU recorda  que és una competència municipal obligatòria i que no està contemplada al Pressupost.
  Un altra de les propostes de CiU era deixar sense efecte l’ampliació a tres dedicacions exclusives dels polítics, donat que “responen més a un pacte per governar que a una necessitat de l’Ajuntament” i també demanaven que no s’aturi el Pla d’estalvi energètic iniciat al 2012 per reduir els consums als edificis municipals, que pugen a 982.000 euros.
  Una altra sol·licitud de CiU era que l’Ajuntament continués amb les polítiques de racionalització de l’administració fomentant que siguin els treballadors municipals els que facin el manteniment dels edificis municipals en lloc d’ampliar la partida per a contractacions externes.
  El principal grup a l’oposició també posa de manifest “el  despropòsit que aquest govern ha aprovat en relació a una partida de comunicació (vinculada directament a l’alcaldia) que supera en escreix tant  la partida destinada  a Turisme com la d’accions per fomentar l’ocupació”.
  Així mateix, CiU demanava que no es paralitzin les actuacions urbanístiques previstes dins el Pla de Barris tant a la Plaça del Nord, carrer Nou de Sant Antoni i carrer Huguet, donat que aquestes obres tenen una subvenció de la Generalitat del 50%, que va ser  atorgada en base a uns informes que evidenciaven l’estat de degradació urbanístic que pateix el barri.
  La nota de CiU fa esment que l’anterior govern, tot i no cobrar la part de la Generalitat, va fer les obres d’urbanització de la Plaça del Puig i els Safarejos, els carrer Penitència i Lluna, entre d’altres actuacions urbanístiques i denuncia que el govern de Motas, “ara que la Generalitat ha confirmat que començarà a fer els pagaments pendents”, l’ha aturat deixant-lo pràcticament sense pressupost. 
  CiU demanava que es continui la 2ª fase del C/ Sta. Magdalena i del C/ Eres. La primera fase, iniciada a la tardor del 2014, es va posar en marxa  després d’un procés de participació ciutadana obert des de l’Ajuntament per implicar als veïns en el projecte i es va decidir portar-lo a terme en dos fases.
  I és que, segons CiU, aquests carrers “són dels més transitats de St. Feliu” degut a les entrades als col·legis Gaziel i Estació i les  indústries existents, que “necessiten adequar els seus vials per donar més seguretat als vianants, la major part nens,, i al pas  de vehicles, així com ordenar el trànsit i solucionar problemes amb els desaigües i pluvials”. 
  Per concloure, CiU manifesta “la poca o nul·la predisposició d’aquest equip de  govern a escoltar i dialogar”, en no acceptar “ni tan sols una part de les al•legacions presentades tot argumentant que el pressupost és una decisió del govern”, fet que segons el grup opositor, marca “tendència autoritària i molt allunyada dels nous valors que haurien de regir la manera de fer política actualment”.
  “Si aquest  és, com diu el Sr. Alcalde, un pressupost pensant en la gent, potser que comencin a escoltar l’opinió de la gent que ha presentat al•legacions amb l’objectiu de millorar-lo pensant en el poble, enlloc de  desestimar íntegrament les 9 al•legacions presentades”, acaba dient el comunicat de CiU.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies