• Categories
 • “Les tres germanes”, de Txèkhov, es va representar en l’XIè concurs de teatre amateur

  24/02/2016
  El passat 14 de febrer, l’XIè concurs de teatre amateur Ciutat Sant Feliu de Guíxols ens portà un dels clàssics del teatre internacional, Les tres germanes, d’Anton Txèkhov, a càrrec de la companyia Pierrot Teatre de Centelles.
  Estrenada el 1901, aquesta obra del mestre rus és una reflexió naturalista sobre la decadència de la classe social privilegiada de la Rússia de finals del segle XIX.
  L’obra transcorre en una petita vila a la perifèria de Rússia, guarnició militar de províncies, i descriu les vides i aspiracions de la família Prózorov, formada per tres germanes (Olga, Maixa i Irina) i el seu germà Andrei. Una família benestant, insatisfeta i frustrada amb la seva present existència, incapaç de lluitar per acomplir els seus anhels, uns anhels identificats amb la ciutat de Moscou.
  L’ambientació austera però eficient ens emmiralla en un clima dens i encarcarat que l’autor busca. Amb tot, cal dir que la direcció no aconsegueix trobar el ritme exacte que faci fluir una obra difícil de manera excel·lent. I és que Txèkhov és un repte complicat per a tothom, autor d’obres on regna la crítica social amb un aire bastant pessimista, la companyia no va se’n va sortir en l’intent de fer vibrar i emocionar al públic assistent al Teatre Municipal.
  Sempre és admirable la valentia d’una companyia amateur per escollir una obra d’aquesta dimensió interpretativa, en aquest cas, però, la valentia no va venir acompanyada per la comprensió del públic ganxó, que tot i una correcta interpretació coral, tant dels que desenvolupen papers protagonistes com secundaris, va fer evident que l’obra se li feia pesada per la densitat del text. En això, els espectadors també hem de prendre nota del que no fem bé.
  LLUÍS SERRA
  www.benetescriba.cat

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies