• Categories
 • GdC i MES insinuen que l’alcalde Motas coarta la llibertat d’expressió

  29/02/2016
  Una imatge de l'equip de govern al Ple. (TVCB)

  El darrer ple de l’ajuntament va estar molt marcat per una actitud contradictòria del govern respecte a la llibertat d’expressió. Això és el que denuncien els grups d’esquerres de l’oposició.

  Guíxols des del Carrer (GdC), per exemple,  preveu que “la pluralitat i llibertat d’expressió hi serà nomes quan el govern vulgui”. El grup havia presentat una moció  sobre el dret de participació en els òrgans i mitjans d’informació i comunicació de titularitat pública, que va ser rebutjada pels vots contraris de l’equip de govern (TSF, ERC i PSC). En la moció es demanava,
  entre altres coses, poder tenir veu a l’emissora pública local, un dret previst en la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya des de l’any 2005 i que, a la nostra ciutat, també està previst en el ROM des de temps de l’alcalde Miquel Lobato (CiU). Un text legal “de compliment obligatori” segons el Butlletí Oficial de la Província de 18 de març de 2005. Per tant, per GdC, la negativa és una violació flagrant de la pròpia normativa, que aquest grup seguirà defensant “a peu i a cavall” ja que “és un dret que no depèn de l’alcalde de torn sinó que és inherent a les normes que marca la democràcia”.

  Guíxols des del Carrer (GdC)  també retreu a l’alcalde Carles Motas (TSF) el fet d’haver amenaçat de desallotjar la sala quan algunes persones del públic van aplaudir una intervenció de la regidora de la CUP, crítica a la qual MES també s’apunta. L’actitud de Motas ha merescut que GdC pensi que “és només ell qui marca els límits d’un dret democràtic com és la llibertat d’expressió”.

  MES també critica els “tics” de l’actual alcalde i qualifica el govern d'”agre i rabiüt”. Comença pel comentari fet per Motas a l’exalcalde  Joan Alfons Albó, en el moment que aquest anunciava que deixava la política: “vostè ha significat un repte enorme en la meva carrera política”.  Un comentari qualificat d'”angoixant” per part de MES, que qualifica l’alcalde de “cínic”.

  MES creu que Motas “abusa de l’últim torn d’intervenció” i “evita el debat” utilitzant unes formes “de república populista” per tal de justificar, “amb poc èxit”, que ha estat incapaç amb nou mesos de complir amb els emprenedors que es van acollir a les subvencions del Barri del Puig.

  MES opina sobre el contracte de neteja i escombraries

  Un altre dels aspectes que MES critica és la pròrroga del contracte de neteja i escombraries de CESPA. “Som del parer que en tots dos contractes calia agilitat i tenir a punt les feines administratives per treure a concurs els dos serveis i han optat per prorrogar les concessions”, malgrat quedar encara set mesos de coll fins la data d’expiració, el dia 30 de setembre. “Si sumem els nou mesos que portem d’aquesta legislatura, en total el govern haurà disposat de setze mesos per treure a concurs els nous contractes”.
  En el darrer ple es va prorrogar l’actual contracte de CESPA i també la contractació d’una empresa externa per fer el nou redactat del plec de condicions per al nou contracte. MES retreu al govern que s’hagin de pagar empreses externes: “una fugida endavant que constarà molt cara i que vol amagar una evident manca de capacitat”, acaben dient.

   

   

   

   

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies