• Categories
 • Taller per descobrir la medicina del futur

  04/03/2016

  El proper dissabte 5 de març a les 17h, al Museu d’Història,  s’impartirà el taller familiar sobre “Biomaterials: ajudem al nostre organisme a regenerar-se”.

   

  En el passat, la idea d’un home biònic ha estat només cosa de la ficció; des de Frankenstein fins a L’Home de Sis Milions de Dòlars. Però avui en dia, no sembla tan increïble que la tecnologia pugui igualar, o fins i tot sobrepassar, les capacitats del cos humà. Els investigadors de l’IBEC s’estan enfrontant a un ampli ventall de desafiaments en enginyeria de teixits. Alguns dels nostres científics s’especialitzen en teixit ossi, vascular i neuronal i d’altres busquen regenerar òrgans sencers com ara el cor. Cultivar teixits en una placa permet que els investigadors puguin fer una recerca més complexa sobre com es desenvolupen. L’enginyeria de teixits podria proporcionar un mitjà per substituir parts del cos danyades o malaltes fent servir les cèl·lules del propi pacient, evitant així les llargues llistes d’espera i el risc de rebuig que tenen els trasplantaments.

  Aquest taller, que anirà a càrrec d’investigadors de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), i s’adreça a famílies amb infants a partir de 8 anys, serveix per entendre un dels processos que fan servir els investigadors per ajudar als teixits a regenerar-se.

  Les places són limitades, cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme i Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Pl. Monestir, s/n. 17220 Sant Feliu de Guíxols), Tel. 972821575, A/e. museuhistoria@guixols.cat. Activitat gratuïta


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies