• Categories
 • MES i CiU acusen el regidor Saballs de mentir per les subvencions als emprenedors del Pla de Barris

  05/03/2016
  La Casa Albertí és la seu del Pla de Barris de Sant Feliu de Guíxols (FESTA CATALUNYA)
  A les nou en punt del passat divendres 4 de març va donar inici el ple extraordinari que havia de servir per aprovar la demanda d’una pròrroga pel Pla de Barris del barri del Puig i per presentat les bases per a les subvencions als
  emprenedors en aquest àmbit. També s’hi donava compte de l’acceptació de la renúncia que l’exalcalde Joan Alfons Albó va presentar al final del darrer ple ordinari del mes de febrer.
  Moviment d’Esquerres (MES), que va votar a favor de la pròrroga i es va abstenir en la convocatòria de les subvencions, critica “les presses i la matusseria” que ha envoltat la convocatòria fulminant d’aquest ple, i admet que a la formació sembra dubtes sobre quin dels punts de l’ordre del dia era més important per al govern, deixant entreveure un “afany del govern per evitar que l’exalcalde s’ho repensés”. El vot positiu en la pròrroga es basa en el fet que el portaveu de MES, Pere Albó, fou qui va aconseguir el pla de barris quan era alcalde i per això es consideren “els pares” d’aquest pla.
  L’abstenció en les subvencions es basa en “els dubtes que durant aquests nou mesos han aclaparat al govern a l’hora de fer efectius els compromisos de l’Ajuntament amb els emprenedors”, que la formació considera que no s’ha gestionat correctament ni àgil, ja que les subvencions que s’havien d’atorgar durant el 2015 encara no s’han fet efectives, segons MES, que creu que el govern “no és honest” quan explica perquè s’ha arribat a aquesta situació ja que “el govern va prendre la decisió d’aturar les subvencions mentre no tinguessin confirmació de la pròrroga”. Així ho confirmen els correus electrònics enviat per l’Àrea del regidor Saballs que formen part de l’expedient.

  Per MES, el regidor ha preferit no fer-se responsable d’aquesta decisió i, davant diversos emprenedors presents a la Sala de Plens, va donar la culpa al govern anterior. “Saballs diu una cosa però n’escriu una altra” i “menteix quan parla”, segons el comunicat enviat pel partit d’esquerres.

   

  Correu àrea urbanisme a Generalitat Habitatgejpg

  E-mail enviat des de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament a la Generalitat.

  CiU també critica el govern per les subvencions

  El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) també critica, com MES, el retard en el cobrament de les subvencions del Pla de Barris  aprovades el juliol de 2013 per part del Govern.Aquestes subvencions econòmiques per a dinamitzar el comerç, destinades a nous emprenedors o bé per a renovar o ampliar empreses ja existents, eren plurianuals i varen constituir una reserva de 50.000.-€ per al 2013 i 2014 i 100.000.-€ pel 2015.
  Segons CiU, fins al maig de l’any passat es varen tramitar subvencions a 5 nous emprenedors, que varen rebre una ajuda del 50% de la inversió feta al seu negoci fins a un màxim de 20.000.-€.  Amb el canvi de govern, cap dels 8 emprenedors que han sol•licitat la subvenció dins aquesta legislatura ha cobrat a dia d’avui ni un euro, fet que denuncia la Federació..
  Les excuses donades pel regidor Saballs i per l’Alcalde Motas han estat diverses, segons denuncia CiU: la no-aprovació de les bases per 2015,  afirmació que pels demòcretes “es pot rebatre fàcilment consultant l’Acta del Ple”; que no estava feta la convocatòria per a 2015, quan és el govern actual, recorda CiU, “qui hauria d’haver fet la convocatòria tant bon punt es va aprovar definitivament el pressupost de 2015, i no es va fer” i que no es podia pagar mentre no estigués aprovada la pròrroga del Pla de Barris, “quan fins a 31 de desembre de 2015 era vigent la pròrroga anterior”, segons CiU, que es pregunta  “perquè no es van pagar les subvencions al mes d’octubre, novembre o desembre” i “perquè s’ha demanat oficialment la pròrroga el mes de març, quan s’hauria d’haver tramitat al desembre abans que acabés l’anterior. ”
  “Mentides i excuses per no admetre que no han fet la feina i han descuidat el tema tot i les queixes del emprenedors durant aquests mesos”, conclouen CiU.
  Aquestes ajudes serveixen per a dinamitzar el comerç, per donar un cop de mà a qui, tot i la greu crisi que estem patint, té la valentia d’invertir a la nostra ciutat els seus estalvis, alguns d’ells hipotecant casa seva, altres destinant el subsidi de l’atur, ja que els emprenedors havien d’aportar el 50% de la inversió.
  El comunicat continua dient que l’Alcalde “tira pilotes fora, com sempre, i va retreure a la nostra portaveu Dolors Ligero, que el seu equip s’havia d’empassar aquest gripau per culpa de l’anterior govern, quan ells s’han trobat la reserva dels diners feta, les bases aprovades i només calia fer la convocatòria del 2015”. Qui de veritat s’ha “empassat el gripau“, segueix dient el comunicat, “són els emprenedors que han confiat en l’Ajuntament i han pagat el 100% de la inversió tot esperant cobrar la subvenció quan de moment no han cobrat ni cinc” i es pregunten si “aquesta és la idea que té el govern d’incentivar als emprenedors a invertir a Sant Feliu”, si així volen “dinamitzar el comerç”, si així “tracten a qui aposta per la nostra ciutat per a invertir i crear llocs de treball” i si aquesta és “la resposta que es mereixen els emprenedors”.
  El grup municipal de Convergència i Unió ha demanat al govern que es disculpi amb els emprenedors afectats i fixi un dia per a fer efectives les subvencions.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies