• Categories
 • La Regió Policial de Girona passa balanç del 2015

  07/03/2016

  La Regió Policial de Girona ha registrat durant l’any 2015 un total de 44.776 fets penals, el que suposa un descens del 4,64% respecte l’any anterior. La tendència decreixent és manté amb un 11,6% dels fets des de l’any 2012.

  La taxa de fets per mil habitants ha mantingut un descens sostingut des de l’any 2012 arreu de Catalunya, amb la reducció de la taxa en 6,1% dels fets per mil habitants en aquests quatre anys.

  Per altra banda, la Regió Policial de Girona presenta un descens de 3,72 % per sota de la mitjana de Catalunya. La coordinació i col·laboració de la Policia de Catalunya ha esdevingut clau en la consecució d’aquests resultats.

  En la presentació que s’ha fet aquest matí a Girona, el director General de la Policia, Albert Batlle, ha destacat que “Catalunya és un lloc segur i les comarques gironines són unes comarques segures”. Mentre que el comissari, cap de la Regió Policial de Girona, ha destacat que quasi “totes les Àrees Bàsiques Policials de la Regió han baixat en número de fets”.

  Reducció del 4,30% dels fets contra el patrimoni

  El robatori amb violència i/o intimidació ocupa 2% dels fets contra el patrimoni i la seva reducció és del 9,17%, tot i un repunt en el robatoris amb violència i/o intimidació a establiment i en les estafes.

  En aquest sentit el comissari Josep Milan,  ha dit que “el perfil dels estafats, contràriament al que la gent creu, són persones d’entre 30 i 55 anys. Les modalitats de les estafes són múltiples, com les distraccions al caixer automàtic, compres de vehicles, finançaments fraudulents o estafes d’altres mitjans de pagament, com per exemple compres per internet”.

  Aquest any el número de fets de robatoris amb força ha davallat un 10,70% vers l’any anterior, que va ser del 6,47%. Tot i que hi ha un augment de 48 fets en robatoris amb força a empresa. Els robatori i furt d’ús de vehicle baixen un 10,99%, els furts un 1,96% i els danys un 1,60%.

  Reducció d’un 6,75% dels fets contra les persones

  Els fets contra les persones disminueixen un 6,75% respecte el període anterior.  Els casos d’homicidi i assassinat han caigut en un 75% respecte l’any anterior i les temptatives també han baixat en un 30%.

  Els abusos sexuals han augmentat considerablement en un 29,82%, així com la violència física/psíquica en l’àmbit familiar que ha augmentat en un 9,78%, mentre que els maltractaments en l’àmbit de la llar han disminuït en un 4,19%.

  El 2015 ha finalitzat amb gairebé 1.500 mesures de protecció en vigor, un 4% menys que el 2014. El 99% de les víctimes protegides són de nivell de risc baix, 2 proteccions de nivell mitjà i una protecció de nivell alt.

  Els delictes contra la salut pública s’han incrementat

  En la resta de delictes hi ha hagut una reducció del 4,41%. La reducció més destacada és la del 50,44% pel que fa a delictes contra l’ordre públic. Tanmateix els delictes contra la salut pública han augmentat en un 1,53%, majoritàriament per temes relacionats amb la marihuana.

  Els delictes de danys greus a béns públics han crescut un 102,53% i els fets delictius comesos per organitzacions i grups criminals han augmentat un 63,64%.

  A Catalunya s’han desarticulat 38 organitzacions criminals, de les quals, l’11,4% dels fets s’han produït a la RPG.

  Índexs de l’activitat policial

  En el darrer any s’han dedicat gairebé 280 mil hores als Programes Operatius Específics (POE). D’aquestes, 31 mil hores corresponen a hores POE anti-terrorisme que equivalen a 51 mil hores de treball d’agents de la PG-ME dedicades a la prevenció i lluita antiterrorista.

  Les detencions disminueixen un 7% i estan relacionades amb la disminució de fets.Els investigats per judici ràpid augmenten un 18% i els denunciats augmenten lleugerament.

  Durant el 2015 s’han instruït gairebé 102 mil atestats i la mitjana de temps d’espera està en 19 minuts.

   

  Al llarg de l’any es realitzen unes 74 mil identificacions i més de 25 mil controls de pas.

   

  En aquest sentit l’intendent portaveu Xavier Porcuna, ha explicat que “per aquest 2016, els grans objectius del cos giraran en cinc eixos: La voluntat de disminuir els robatoris a interior de domicili, la lluita antiterrorista per l’amenaça gihadista, el treball per acabar amb els robatoris de coure, la conscienciació per evitar les distraccions al volant i disminuir els accidents de trànsit i finalment la protecció de la gent més vulnerable a l’hora de patir delictes com furts o estafes.”


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies