• Categories
 • CiU matisa el vot en contra a la pròrroga del contracte de CESPA

  14/03/2016
  Un munt d'escombraries en un dels contenidors de CESPA (Arxiu TG)

  El govern de la ciutat ha pactat,  7 mesos abans del final de contracte, i de mutu acord amb l’empresa CESPA, una pròrroga d’un màxim de 2 anys del contracte signat el 2008 per l’aleshores govern quatripartit (TSF+PSC+ERC+ICV).
  La decisió es va prendre el 24 de novembre de 2015, és a dir 10 mesos abans de la finalització del contracte, juntament amb la  contractació dels serveis d’una empresa externa d’assessorament integral, amb un cost de licitació de 30.000.-€.
  Aquesta decisió ha fet que CiU, a l’oposició declari que “el govern anterior tenia com a prioritat dotar a la ciutat d’un nou contracte abans de la finalització de l ‘actual amb l’objectiu que millorés el servei tot corregint les moltes deficiències de l’anterior”, i que per això “treballava des de feia mesos en un plec que contemplava fer dos contractes per separat”. El de neteja viària, segons CiU,  preveia un increment d’hores de neteja, un canvi en els sistemes emprats “per fer-lo més eficient i silenciós”, i flexible “per adaptar-ho a les necessitats de la ciutat”, amb la inclusió de l’eliminació d’herbes de les voreres, la neteja dels contenidors “i d’altres aspectes a millorar”.

  Pel que fa al contracte de recollida d’escombraries, preveia un sistema mixt “que fomentés el reciclatge mitjançant la recollida a domicili en algunes zones de la ciutat, com ara en carrers estrets, per eliminar els contenidors i que en altres zones, que aquests només es posessin al vespre i es recollissin al matí”.

  El nou govern, però, vol començar de zero, amb un nou redactat del contracte, sense tenir en compte aquests elements que CiU esmenta.
  Segons va exposar el govern actual, quan l’Ajuntament tingui enllestit el plec i contractat el nou concessionari, la pròrroga s’acabarà, però segons CiU, un informe de la responsable tècnica de l’àrea cita que les amortitzacions dels equips de neteja finalitzen el primer semestre de 2017, per la qual cosa, a partir del gener” és molt probable que l’Ajuntament es vegi forçat a fer una important inversió en comprar nous equips si no ha signat la nova concessió del contracte, fet que condicionaria a les empreses interessades”.
  Per CiU, aquests perjudicis, així com el cost de l’empresa d’assessorament, són fruit de la manca de planificació, doncs des de l’inici de la legislatura, el juny del 2015, “aquest govern tenia 15 mesos per redactar les bases i licitar el nou contracte”.
  El grup municipal de Convergència i Unió  va votar en contra de la pròrroga d’aquest nou contracte per tots els arguments exposats anteriorment.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies