• Categories
 • Confiem amb els jugadors de casa?

  17/03/2016
  L'autor de l'article (amb el xandall negre, a la dreta de la imatge), compartint l'alegria dels jugadors juvenils de l'EF Sant Feliu

  Desafortunadament, l’únic objectiu de molts clubs és competir. Per això, molts equips solen crear-se de nou any rere any. Tot i aquest fet, tant els clubs com els aficionats expressen la seva alegria quan aquests guanyen títols. Des del meu punt de vista, en aquests casos, estan competint a qualsevol preu.

  És evident que a tothom li agrada guanyar i competir. No obstant això, val qualsevol acte per aconseguir-ho? Òbviament, no. Considero molt important confiar en els jugadors de la base; aquells que apostaran pel club i deixaran de banda els seus propis interessos davant els mals moments.

  Però perquè costa tant confiar en jugadors de la base? Una pregunta que em faig contínuament.

  En veritat, no crec que es tracti tant en confiar amb els jugadors de casa, sinó en tenir paciència i fer un treball de base com cal. Llavors, penso que es poden assolir grans objectius.

  Pel que fa a la paciència, sobretot, es tracta d’entendre que l’assoliment dels objectius és a llarg termini. En relació al treball, consisteix en fer-ho correctament i oferir qualitat als jugadors, i així, facilitar-los una formació completa.

  Ara bé, com s’organitza aquest treball? Segons el meu parer, es tracta de:

  • Implantar una metodologia concreta i adaptada a l’edat i el nivell dels jugadors.
  • Introduir un model de joc comú per tot el club.
  • Implantar els fonaments individuals i col·lectius.
  • Marcar una ideologia i filosofia del club.
  • Treballar amb entrenadors qualificats.
  • Marcar cada any uns objectius reals i assolibles.

  Hi ha clubs populars que han apostat per una bona organització del seu treball ja des de la base, facilitant als seus jugadors una excel·lent formació i un salt al primer equip. És el cas del FC Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao.

  En primer lloc, el FC Barcelona ha aconseguit una gran quantitat de títols gràcies a la implantació d’ una mateixa metodologia i la confiança en els jugadors de la seva base, principalment.

  Va ocórrer l’any en què Pep Guardiola era l’entrenador, i en què la gran majoria dels jugadors provenien de les categories inferiors del club (Lionel Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Victor Valdés, Pedro Rodríguez, Carles Puyol i Gerard Piqué, entre d’altres).

  En segon lloc, l’Athletic Club, que compta només amb jugadors d’origen basc i té una metodologia ben implantada, està competint contra equips de primera divisió any rere any i, fins i tot, obtenint algun títol.

  Realment, els dos casos són molt admirables. Sincerament, tots els equips haurien de tenir-los com a models; o sigui, apostar per jugadors de casa enlloc d’anar a cop de talonari.

  A petita escala, l’Escola de Futbol de Sant Feliu aposta pels jugadors de la base cada vegada més. I com a conseqüència, els primers equips de cada entitat, AD Guíxols, Vilartagues CF i Juvenil “A” de l’EF Sant Feliu, ocupen les posicions capdavanteres en la classificació de la seva categoria.

  Aquest fet provoca que molts jugadors lluitin constantment per pujar de categoria dins el seu club, la qual cosa també fa que el renom del futbol ganxó creixi cada vegada més.

  A diferència, penso que els jugadors dels equips que tenen com a únic objectiu competir, que van a cop de talonari, no s’adapten a una metodologia concreta.

  Resumint, està comprovat que una bona organització i, sobretot, paciència són ingredients essencials per competir amb èxit amb jugadors de la base. Confiança i paciència amb els teus.

   

  dani_murcia

  Dani Murcia, coordinador de futbol 7 de l’EF Sant Feliu.

   


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies