• Categories
 • CiU recorda al govern que porta tres mesos de retard en les obres del Pla de Barris

  22/03/2016
  La plaça del Puig, durant un dels mercats ecològics que van tenir lloc un cop reinaugurada la nova Plaça, obra principal del Pla de Barris. (ARXIU TG)

  Convergència i Unió (CiU), principal grup opositor al govern municipal, alerta que l’executiu encapçalat per Carles Motas va començar a tramitar, amb dos mesos de retard, la pròrroga del Pla de Barris que havia finalitzat el 31 de desembre passat i que aquesta no serà afectiva fins a finals d’aquest març. Aquest retard, segons CiU, ha impedit que es poguessin contractar 4 persones a través del Servei Català d’Ocupació, amb càrrec de la Generalitat per a poblacions amb Pla de Barris vigents, i que es puguin demanar cursos de formació gratuïts per a aturats com s’havia fet en anys anteriors.
  La pròrroga 2016-2018 manté l’import total del projecte, però modifica els imports d’algunes de les actuacions. El govern vol potenciar les actuacions a la Plaça Alabric “per complir amb el programa electoral de TSF”, tot i que no estava dins les primeres prioritats fitxades pels veïns, segons els convergents.
  El govern va engegar un procés de participació ciutadana, l’any 2011, per decidir les actuacions urbanístiques que tindrien preferència dins el Pla de Barris. CiU assegura que en la legislatura anterior es van fer totes les actuacions marcades pels veïns com a prioritat 1, excepte el carrer St. Martirià, “que el govern actual només ha executat un tram”. Entre el segon grup de prioritats, assegura la federació, es troben la urbanització de la Plaça del Nord, carrer Huguet i carrer Nou de Sant Antoni (tots 3 amb el projecte fet i finançament reservat, però pendent de les obres del carrer Sant Martirià, per evitar problemes de mobilitat dins el barri). I també dins d’aquest segon grup de prioritats hi ha els carrers Metges, Santa Llúcia, Sol, Baixada Metges, Alba, Santa Magdalena, Nou del Garrofer i Sant Bonaventura. En aquest grup de prioritats també hi ha la Plaça Alabric, que el govern vol prioritzat per davant de tots aquests carrers, fet que denuncia el grup municipal de CiU, que també critica que “els veïns no han estat consultats ni informats d’aquesta modificació tot i que la participació ciutadana en la presa de decisions és condició imprescindible de la subvenció del Pla de Barris”.
  En el darrer ple municipal, el grup municipal de Convergència i Unió va votar a favor de la pròrroga del Pla de Barris, però remarcant la importància de no deixar de banda el procés de participació ciutadana en la presa de decisions en les actuacions a portar a terme en aquest àmbit.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies