• Categories
 • El Club Nàutic, seu de la cita solidària “I Regata Carla. Curem la Síndrome de RETT”

  29/03/2016
  El cartell de la regata, amb il·lustració de Blanca Ros

  El Club Nàutic Sant Feliu acull el 2 i 3 d’abril la “I Regata Carla. Curem la Síndrome de RETT”. Es tracta d’una regata pionera de projecció internacional que el club ganxó organitza en col·laboració amb la Federació Catalana de Vela i l’Associació Catalana de Classe Optimist oberta als grups 1, 2 i 3 de les classes Optimist. La regata es podrà seguir íntegrament per streaming per mitjà dels canals de LiveSailing TV.

  La competició es celebrarà en memòria de la Carla Griñó, una regatista que va morir l’any passat a causa de la Síndrome de RETT i que representava tots els valors de companyonia, esforç i passió d’aquest esport. Amb l’organització d’aquest esdeveniment, es pretén, d’una banda divulgar aquesta malaltia encara desconeguda, i de l’altra, recaptar fons per promoure la recerca.

  La competició començarà el dissabte 2 d’abril a les 12 del migdia i contempla la celebració d’un total de 6 proves per classe. No se’n disputaran més de 4 diàriament i serà necessari completar un mínim d’una prova per fer vàlid el campionat, es descartarà 1 de cada 5 proves vàlides. Els premis es lliuraran el diumenge a les 5 de la tarda.

  Les inscripcions, obertes fins el 30 de març, seran de 10 euros que es destinaran íntegrament a recerca.

   

  La Síndrome de RETT, una malaltia per investigar

  La Síndrome de RETT és la segona causa més freqüent de retard mental en les nenes, després de la Síndrome de Down. Es tracta d’una malaltia del desenvolupament neuronal que afecta només les nenes i que apareix entre els 6 mesos i els dos anys.

  El RETT es produeix per una alteració del cromosoma X que afecta les capacitats intel·lectuals, motores i socials dels pacients i que els converteix en dependents al 100%.

  Actualment no existeix cap cura per aquesta malaltia, però els estudis liderats pel doctor Manel Esteller apunten que existeix la possibilitat de curar-la. De fet, el seu equip ja ha identificat diversos fàrmacs que podrien millorar-ne alguns dels símptomes, però fa falta finançament per poder seguir investigant.

  Amb aquest objectiu neix la “I Regata Carla. Curem la Síndrome de RETT”, una cita solidària que va molt més enllà de l’esport.

   

  Una festa solidària

  Al llarg de la jornada de dissabte, es portaran a terme diverses activitats a les instal·lacions del Club Nàutic destinades a portar l’esdeveniment més enllà de l’estricta competició i poder atreure el màxim de públic possible per col·laborar amb la causa.

  El popular actor i humorista Quim Masferrer serà l’encarregat de conduir la jornada que acollirà diverses actuacions musicals, sortejos i espectacles i comptarà amb la presència de personatges populars. Un dels moments de clímax del programa  serà quan diversos entrenadors i navegants dels clubs portaran a terme una coreografia inèdita per formar la paraula “Carla” al mig del mar.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies