• Categories
 • El Ple tomba la proposta de rehabilitació de les cases del Baldiri Reixach feta per CiU

  05/04/2016
  Les cases del Baldiri, tapiades (El PUNT-AVUI)

  El grup municipal de Convergència i Unió va presentar al Ple una moció per demanar al govern actual que es recuperi el projecte de reconversió de les antigues cases dels mestres en habitatges socials, però el govern de TSF, PSC i ERC hi va votar en contra, desaprofitant l’oportunitat de reutilització  d’aquest espai municipal.

  La història es remunta a finals de 2014, quan el govern d’aleshores va canviar l’ús de les antigues cases dels professors del CEIP Baldiri Reixach, després d’haver aconseguit la cessió per part de la Conselleria d’Ensenyament amb l’objectiu de transformar-les en habitatge social destinat a famílies desnonades i altres situacions d’emergència.

  Durant els primers mesos de 2015, l’Ajuntament va valorar les obres a portar a terme per tal d’adequar les cases per a la seva òptima utilització i habitabilitat.

  El pressupost del 2015, aprovat inicialment el mes d’abril, contemplava una partida de 70.000 € per a la seva rehabilitació. La decisió del govern actual de  tornar iniciar el procés d’aprovació del pressupost va endarrerir l’aprovació definitiva fins l’ octubre, fet que va paralitzar aquesta rehabilitació.

  Cinc mesos després, tot i les protestes de la PAH i dels diferents grups polítics de l’oposició, reivindicant  l’ús social d’aquests habitatges, el govern continua inactiu enfront d’aquest tema.

  Aquesta manca de diligència, sumada als diversos actes vandàlics que s’han produït en aquestes habitatges durant aquests mesos, davant els quals el govern actual s’ha limitat a tapiar les cases sense cap més actuació per aturar el deteriorament,   ha provocat l’estat actual de deixadesa dels habitatges.

  Tot i això, el grup municipal de Convergència i Unió creu que s’hauria de “reconduir la situació i aportar la inversió necessària per rehabilitar aquestes cases” per cobrir part de la mancança que té la ciutat d’habitatge social.


  Últimes Notícies

  (c) A.C.O.G., 2018. - NIF G55273130 Tribuna Ganxona, diari digital de Sant Feliu de Guíxols - Versió 2.0

  Aquest lloc web utilitza cookies per tal que tinguis la millor experiència d'usuari. Si segueixes navegant estàs donant el teu consentiment per a l' acceptació de les esmentades cookies i l' acceptació de la nostra política de cookies, clica l'enllaç par a més informació.plugin cookies

  ACEPTAR
  Aviso de cookies